52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El CC Albareda, reconegut per la revista Enderrock

CC Albareda
08/02/2023
  • Música

La distinció Honor i Trajectòria reconeix la feina feta durant els deu anys del centre

Coincidint amb la 25a gala dels Premis de la Música Catalana organitzada per la revista Enderrock i que premia els millors artistes, discs, cançons i directes de la música catalana actual, el CC Albareda ha rebut un dels deu reconeixements especials d’Honor i Trajectòria que distingeix la tasca del centre.

El guardó és el colofó a les celebracions del desè aniversari del centre, que va obrir les portes el mes de desembre de 2012 al Poble-sec.

Des del primer moment, la música n’ha estat l’eix transversal. L’equipament situat al peu de les Tres Xemeneies dóna suport a diversos grups del barri i de tota la ciutat a través de les convocatòries com la Pedrera 3.8 i els vuit bucs d’assaig. La difusió i l’educació musical és part essencial de la seva ànima amb un extens programa que inclou tallers especialitzats, projeccions periòdiques de documentals, cicles de divulgació musical, col·laboracions amb festivals del sector com el BarnaSants, el Perifèria Beat o el BisFestival, exposicions i, com no podia ser d’altra manera, els concerts de tots els estils que omplen la sala i el pati al llarg de l’any.

Per l’escenari del Poble-sec hi han passat formacions com Maria Arnal i Marcel Bagés, les Tarta Relena, Marina Herlop, Xarim Aresté, les Sey Sisters, Joana Gomila, Lu Rois, Cesk Freixas, Ferran Palau, Seward, Las Karamba, Las Bajas Pasiones, que també han assajat als bucs, o l'orquestra infantil i juvenil Do d'acords, per mencionar-ne només algunes.

La distinció també és un petit reconeixement públic de la feina de cada dia que es fa des de tota la Xarxa dels Centres Cívics de Barcelona, els cinquanta-dos centres culturals de proximitat que tenen la qualitat i suport a la creació emergent com a objectiu principal.

Fotografia: Irene Armangué

Activitats relacionades