52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El cicle Sant Martí en Femení continua als centres fins al juny

Districte de Sant Martí
Fins al 10 de juny
  • Dansa
  • Divulgació
  • Música
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Fem visibles els projectes artístics desenvolupats per dones

El cicle Sant Martí en Femení impulsat pel Districte de Sant Martí continua als Centres Cívics fins al mes de juny. Aquest cicle té l'objectiu de fer visibles els projectes desenvolupats per dones en l'àmbit de la cultura i les arts. Des de la música fins a les arts escèniques o la dansa, i aconseguir així la igualtat a través de la cultura.

Aquí us deixem l'agenda d'activitats des d'ara fins al juny perquè no us en perdeu cap espectacle!

LaboratoiA in progress
CC Parc Sandaru
26/05/2022 a les 19.00 h
Proposta escènica de música i dansa en què quatre dones reflexionen i experimenten mitjançant el flamenc sobre la seva condició femenina. Exposaran peces dels seus antics espectacles i fragments de la nova creació. Compartiran amb el públic, a manera de col·loqui, el seu procés artístic així com la seva mirada sobre el feminisme i el flamenc en l'actualitat. De la Cia. LaboratoriA.

Tarda jove: Tómbola
Auditori Sant Martí
27/05/2022 a les 18.00 h
Tómbola és un monòleg musical que reflexiona sobre la toxicitat, l’abús de poder, les expectatives socials col·lectives, fins a arribar a la causa de la fuga de la protagonista: la situació de violència masclista que pateix. De la Cia. Gespalka'p.

Flamenc per a tothom
CC Parc Sandaru
27/05/2022 a les 19.00 h
Portes obertes a una experiència entorn del flamenc inclusiu. Taller on participaran, sobretot, persones de diversos col·lectius de diversitat funcional del barri de Sant Martí. Les persones participants exposaran també les seves vivències entorn d’aquesta pràctica. A càrrec de la Cia. LaboratoriA.

Tarda familiar: Genèrics. Titelles amb música en directe
Auditori Sant Martí
2/06/2022 a les 17.15 h
La Ventafocs que no volia menjar perdius és un conte modern i de caràcter realista, ens mostra la situació de dones que un dia descobreixen que la seva vida no és el promès conte de fades que es van creure. En l’obra es reinventa el conte clàssic de La Ventafocs amb una protagonista vegetariana i, al seu torn, rebel.
La meitat d’en Jan. “Els nens no ploren”, “on vas, amb aquesta samarreta rosa?”. Quan en Jan decideix deixar de fer coses de nena, per què es troba com si li faltés la meitat d’ell mateix? Voleu trencar amb aquests estereotips tan arrelats a la nostra societat? Una bona manera de fer-ho és a través dels contes i des de l’educació emocional als infants. De la Cia. La Pantomima.

Xerrada escenificada: Diari del meu cos
CC del Besòs i el Maresme
3/06/2022 a les 19.00 h
Acte de tancament, Diari del meu cos, dirigit per la Inés Boza, artista resident del Centre Cívic del Besòs i el Maresme i creadora de projectes artístics comunitaris. Xerrada escenificada amb dones d’Ambar Prim, per a explicar el cos com a casa de memòria, de les emocions i de la salut. Moviment ballat per a mostrar la pràctica de la dansa i la gimnàstica com a eina per a crear comunitat, gaudi i transformació. Aquest acte forma part del projecte La Bellesa de la Vellesa, amb el suport de la Fundació Carulla.

Performance de Body-Art en el marc del Festival d'art d'acció Perpetracions
CC Sant Martí
4/06/2022
Aquesta acció artística utilitza el cos i la pintura sobre ell com a element de denúncia. El cos de la dona, a vegades sotmès, en particular el de la dona negra. El cos es converteix en el llenç perfecte. A càrrec de Montserrat Anguiano.

Col·loqui interactiu sobre realitats trans i LGBTIQ+: "La resposta a tot el que preguntaries a una dona trans"
CC Sant Martí
9/06/2022 a les 19.00 h
Què penses quan veus a una dona trans pel carrer o a un bar prenent alguna cosa? Et sorgeixen preguntes? Quins prejudicis tens cap a ella? I d’on venen? Com és una dona trans? Com sap que és una dona? Què és ser dona? I què és ser home? Poques vegades es té la possibilitat de tenir a una dona trans al davant en un escenari on sí que se li pugui preguntar tot sense cap altre filtre que la voluntat de saber i d’entendre. Gratuït amb reserva a la web de l’equipament. A càrrec de Valentina Berr, del col·lectiu La Cicatriz.

Espectacle Superheruas
CC Can Felipa
10/06/2022 a les 20.00 h
Humor satíric al pur estil de Las Tronkas, éssers del segle passat que tracten d’adaptar-se a nous temps, nous llenguatges, noves tecnologies. No existeixen heroïnes de quaranta anys, senyores amb cabells blancs, arrugues, sobrepès, ulleres i pèrdues d’orina. Per això, Las Tronkas deixen els seus cossos a aquestes Superheruas travessades per la bogeria hormonal de la quarentanga, aquest període dels quaranta i escaig en el qual uns certs éssers portadors de tangues travessen la transició entre la síndrome premenstrual i els fogots del climateri. De la Cia. Las Tronkas, companyia resident al centre.

Activitats relacionades