Sant Martí en femení

19/01/2022 - 13:38 h

cultura i feminismes. El Centre Cívic Parc Sandaru acull dijous 26 de maig l'espectacle de música i dansa 'LaboratoriA in progress' i divendres 27, el taller 'Flamenc per a tothom', amb la cia. LaboratoriA.

El Centre Cívic Parc Sandaru acull dijous 26 de maig l'espectacle de música i dansa 'LaboratoriA in progress' i divendres 27, el taller 'Flamenc per a tothom', amb la cia. LaboratoriA.

El Districte de Sant Martí impulsa el cicle Sant Martí en femení per fer visibles els projectes desenvolupats per dones en l’àmbit de la cultura i les arts. Des de la música fins a les arts escèniques o la dansa, aquest programa té la intenció de promocionar la presència de dones diverses a dalt dels escenaris i aconseguir així la igualtat a través de la cultura.

A partir del gener del 2022, es programa una activitat cada mes (a excepció dels mesos de juliol, agost i setembre); i cada trimestre, les propostes s’emmarquen en una disciplina diferent. El primer trimestre de l’any, les activitats que s’han programat són musicals.

La companyia LaboratoriA és l’encarregada de l’activitat del mes de maig. En aquesta ocasió, s’ofereix un espectacle de música i dansa, titulat LaboratoriA in progress, dijous 26 de maig a partir de les 19 h, i el taller Flamenc per a tothom divendres 27 també a les 19 h. Totes dues activitats se celebren al Centre Cívic Parc Sandaru. L’entrada és gratuïta i hi cal reserva:

LaboratoriA in progress. Proposta escènica de música i dansa en què quatre dones reflexionen i experimenten mitjançant el flamenc sobre la seva condició femenina. Exposaran peces dels seus antics espectacles i fragments de la nova creació. Compartiran amb el públic, a manera de col·loqui, el seu procés artístic així com la seva mirada sobre el feminisme i el flamenc en l’actualitat.

Flamenc per a tothom. Portes obertes a una experiència de flamenc inclusiu. Hi participaran, sobretot, persones de diversos col·lectius de diversitat funcional del barri de Sant Martí. Les persones participants exposaran també les seves vivències sobre aquesta pràctica.

Sant Martí en femení

El cicle es va inaugurar el passat divendres 28 de gener amb un concert del grup Alérgicas al Polen a la sala Carlos Díaz de l’Institut Barri Besòs.

El segon concert es va celebrar el 23 de febrer al Centre Cívic Parc Sandaru: l’actuació de la Coral Performance #metoo amb la performance “Desobeïm” i les col·laboracions especials de la cantautora Sandra Bautista i la bailaora Miranda Alfonso.

La tercera funció del cicle va tenir lloc divendres 29 d’abril, amb l’espectacle de dansa O’Varias del grup Move in Vein, una peça que, segons les seves autores, explora la nostra realitat com a dones en un sistema heteropatriarcal i capitalista que ens oprimeix de manera subtil però inevitable. Es va representar a l’Auditori de Sant Martí.

També s’ha editat un llibret amb els espectacles i altres activitats programades pels diferents equipaments municipals de Sant Martí entre abril i juny del 2022. Es pot consultar en l’apartat “Adjunts”.