52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Contemporanis a la Barceloneta s'endinsa en el flamenc

CC Barceloneta
30/05, 01, 06, 13, 17 i 29/06/2019
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Dansa
  • Divulgació

Entre la tradició i la modernitat

Contemporanis a la Barceloneta és el cicle de dansa que, mensualment, porta al CC Barceloneta algunes creacions rellevants al voltant de la dansa contemporània i els llenguatges del cos. Aquest mes de juny, l'equipament a peu de platja se centra en el flamenc i fa un pas més enllà completant la sèrie d'espectacles habituals amb una xerrada, la projecció d'un biopic de la ballarina Antonia Santiago i una exposició col·lectiva.

El cicle dedicat al flamenc comença amb un programa doble de dansa (30/05 – 20.00 h) que inclou dos solos. La oscilante de Pol Jiménez i Juan Carlos Lérida i Faralaes de Daniel Rosado proposen una revisió del llenguatge, tot reflexionant sobre la identitat així com l'origen i la memòria del cos.

El primer de juny, a la plaça Hilari Salvador, podreu assistir a la segona proposta del cicle. Movimiento colateral (01/06 - 19.00 h) de la cia. Jose Manuel Álvarez, companyia que ha passat pel programa de residències del CC Barceloneta, és un procés d'obertura a nous codis del flamenc actual i la imporvisació mentre que La copla rebelde (01/06 - 19.30 h), a càrrec de Ponts Culturals, fa un recorregut per la història de les coples a partir de la lectura de "Cante por alegrías" i el ball de "La copla rebelde" de José Luis Ruiz.

El Contemporanis a la Barceloneta arriba a la fi amb l'univers de la companyia Increpación danza (29/06 – 18.30 h), companyia resident al centre durant més de vint anys! Una creació de fusió de la tradició del flamenc, la dansa espanyola i les estètiques de la dansa contemporània.

El cicle també inclou la projecció del documental La Chana (13/06 – 19.30 h). Antonia Santiago, ballarina de flamenc, és considerada una virtuosa del ritme amb un destacat joc de peus. La pel·lícula, dirigida per Lucija Stojevic, mostra l'essència de la seva passió, revelant una història poètica i inspiradora, així com les contradiccions entre l'artista sobre l'escenari i la dona darrere el teló.

La xerrada moderada per Beatriz del Pozo de la setmana següent s'inclou dins la programació cultural en clau de gènere del centre. Sota l'encapçalament Les dones al flamenco (17/06 – 19.30 h), la bailaora i pedagoga Katia Moro i l'empresària i bailaora Rosa María Pérez dialogaran de la presència de les dones dins aquest gènere musical i dansat.

Completant el cicle, entre el 6 i el 29 de juny, les parets del CC Barceloneta acolliran les peces de l'exposició col·lectiva sobre l'art flamenc. La inauguració de Flamenco serà el 6 de juny a les 19.30 h amb Joy de la Cruz i alumnes de flamenc de l'equipament. La mostra engloba tota una sèrie de treballs relacionats amb el món del flamenc i van des de la fotografia a l'escultura passant per peces de vestuari, vídeos o pintures, fruit de la convocatòria oberta fa uns mesos.

Per saber-ne més, podeu consultar el programa complet (PDF) del cicle.

La fotografia que il·lustra l'article és obra de Laura Abad.

Activitats relacionades