52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El quart poder al cinema

CC Ateneu Fort Pienc
07, 14 i 21/02/2019
 • Cinema

Tres pel·lícules que tracten el paper del periodisme

Deia el periodista Ryszard Kapuscinski sobre la seva feina: "El deure d'un periodista és informar. Informar de manera que ajudi a la humanitat i no fomentant l'odi o l'arrogància. La notícia ha de servir per augmentar el coneixement de l'altre, el respecte de l'altre. Les guerres sempre comencen molt abans que comenci el primer tret, comencen amb un canvi de vocabulari als mitjans".

Des de l'eclosió de la premsa escrita i fins a l'exigència de la immediatesa d'avui en dia, el paper del periodisme ha estat sempre al centre del debat. L'intent per controlar el relat públic o per amagar certes realitats per part de polítics, empresaris, banquers, l'Església i altres lobbies ha ocasionat una relació poc honesta entre cert tipus de premsa i la societat. De Randolph Hearst a Rupert Murdoch, empresaris sense escrúpols s'han aprofitat de la capacitat d'influència de la premsa de paper per fer girar l'opinió pública en favor dels seus interessos. Però la premsa i la feina de periodistes compromesos amb la veritat ha estat, també, qui ha fet sortir a la llum temes que s'havien provat d'amagar.

A l'època de les fake news i amb el debat obert sobre el tractament de les notícies, el CC Ateneu Fort Pienc presenta tres films que provoquen la reflexió sobre el periodisme i el seu vincle actual amb el poder:
 
 
El gran Carnaval / Ace in the hole
07/02 – 19.30 h
Dirigida per Billy Wilder l'any 1951 explica la història del periodista sense escrúpols, acomiadat recentment, que veu l'oportunitat de tornar a ser algú en el món del periodisme després d'un accident en una galeria minera on ha quedat atrapada una persona.
 
 
Buenas noches y buena suerte / Good night and good luck
14/02 – 19.30 h
George Clooney signa el segon film del cicle rodat l'any 2005. Any 1953, l'equip del programa See it now de la CBS decideix fer pública l'arbitrarietat amb la qual s'ha destituït a un membre de l'exèrcit per l'única raó que el seu pare i germana, suposadament, simpatitzen amb el comunisme.
 
 
Spotlight
21/03 – 19.30 h
Spotlight mostra en la feina d'un equip d'investigació del Boston Globe l'any 2002 que va destapar un dels casos més importants de pederàstia dins de l'Església catòlica als Estats Units. Oscar a la millor pel·lícula del 2015, inclou un elenc impressionant: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery i Stanley Tucci.
 
 
Les projeccions són gratuïtes, només cal reservar entrades a partir del dilluns de la setmana corresponent de manera presencial, per telèfon (932 327 827), per correu electrònic o bé en línia des del web de l'equipament.

Activitats relacionades

 • Tardes espectaculars per a petits i grans

  On:
  CC Sant Martí
  Quan:
  23/03, 18/05, 11/07, 26/10 i 21/12/2019
 • Música d'allò més sorprenent

  On:
  CC Albareda
  Quan:
  04, 10 i 18/10/2019
 • Cursos que tenen especial cura de les dones

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 31/12/2019