52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Elles

CC Pati Llimona
24, 27/01, 18,24/02, 24 i 26/03/2020
  • Cinema
  • Divulgació
  • Rutes i visites
  • Tallers

Es reprèn el cicle ReGenera’T al CC Pati Llimona, dedicant el trimestre a les dones

Després de desarticular les masculinitats a la tardor, el CC Pati Llimona dedica el segon trimestre del curs a visibilitzar i denunciar algunes discriminacions estructurals que patim les dones. Tallers, xerrades, cinefòrums i fins i tot un itinerari pels carrers de Barcelona serveixen a l’equipament de Ciutat Vella per posar sobre la taula debats i posa especial èmfasi a trencar estereotips.

Elles, l’espai dedicat a les dones del cicle anual ReGenera’T, comença al mes de gener centrant-se en la relació entre el cos de la dona i la seva sexualització. La projecció de la pel·lícula Petons a Robadors. Lluites i lligams de putes i altres veïnes (24/01 – 19.00 h) dóna pas al debat posterior amb el col·lectiu Putes Llibertàries. El mes es tanca amb el taller Sexualitat femenina en clau d’empoderament (27/01 – 19.00 h) a càrrec de Júlia Sánchez de La Ciranda té per objectiu relacionar la sexualitat amb el plaer, la salut, el poder, els drets i el coneixement. Amb els mateixos objectius, però dirigit a joves d’entre 12 i 16 anys, s’ofereix als centres escolars el taller Elles a les aules. Si us interessa, poseu-vos en contacte amb el CC Pati Llimona en aquest correu electrònic.

El documental co-produït entre La Directa i CooperAcció Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren?(18/02 – 19.00 h) i el col·loqui posterior es fixa en les cadenes de cures, un fenomen transnacional i urbanitzat que encarna, en el cos de les dones del Sud global, la vigència de les relacions colonials. Una reflexió sobre el paper, tan imprescindible com invisibilitzat, de les cures en l’economia global. La segona activitat del mes de febrer és la presentació del projecte Jinwar, Rojava, construint comunitat d’autodefensa fora del patriarcat (24/02 – 18.30 h) inclou un taller d’autodefensa feminista.

Finalment, al mes de març i dins el cicle de Cinema africà i dona organitzat per l’associació Africadoolu, es projecta el documental dirigit per Marwa Zein Khartoum Offside (24/03 – 19.30 h). El film explica les dificultats que tenen un grup de dones de Khartum que volen jugar a futbol professional malgrat la prohibició imposada pel govern militar islàmic del Sudan. El cicle Elles acaba amb la ruta per Barcelona Dones i esport. Les dones també es mouen (26/03 – 18.00 h), iniciativa d’AndronaCultura. A través de l’itinerari es dóna a conèixer la història de les pioneres de l’esport a la ciutat i la seva relació amb el feminisme.

Totes les activitats són gratuïtes, tot i que cal reservar plaça amb anterioritat, ja que l’aforament és limitat.

Activitats relacionades