52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Explora la creativitat amb els tallers de brodat

Diversos centres civics
Fins al 30/05/2023
  • Tallers

Cursos per aprendre a brodar, una activitat que torna

Així com els darrers anys hem vist el ressorgiment de l’interès per la ceràmica, el ganxet, el macramé o el procés relacionat amb la creació de peces de vestir que pot incloure des del patronatge fins a cosir la roba a màquina, aquests últims temps observem la curiositat creixent per les tècniques del brodat.

Sigui per la necessitat de fugir de les pantalles i recuperar una activitat manual, pel fet d’abstraure’s unes hores de la voràgine del dia a dia i prendre’s una estona de calma o simplement per la voluntat de recuperar una tècnica força oblidada, si voleu dedicar la primavera a aprendre a brodar, des de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona us hem seleccionat una dotzena de tallers. En trobareu per iniciar-vos en la tècnica o bé per aplicar-la sobre diversos formats com la roba o la fotografia.

 
Fotobrodat: retrat
CC La Sagrera – La Barraca
Del 13/04 al 15/06 | 77,50 €,10 sessions (15 hores)

Brodar és un art mil·lenari que s’ha transmès durant generacions i es considera una activitat que relaxa i fa feliç. Si afegiu la creativitat de la fotografia, es transforma en una disciplina apassionant. Aquest taller serveix per conèixer els millors materials, crear nous dissenys i fer una pinzellada al fotobrodat, explorant el diàleg entre els fils i els retrats.

 
Iniciació al brodat
CC Guinardó
15/04 | 15,05 €, 1 sessió (4 hores)

Si voleu fer un tastet inicial de la tècnica, no us perdeu aquesta oportunitat! Aquest monogràfic crea un mostrari de les puntades més habituals que tot seguit s’aplicaran a un disseny, aprenent maneres de transferir un dibuix a la tela. També es tractaran els acabats i com tenir cura del brodat. Aquesta tècnica permet renovar i donar un toc personal a les peces de roba o fins i tot crear obres d’art tèxtil.

 
Explora les teves habilitats creatives amb la fotografia híbrida
CC Pati Llimona
Del 19/04 al 07/06 | 70,08 €, 8 sessions (16 hores)

Plasmar pensaments i emocions en imatges requereix un procés creatiu ben estudiat. En aquest curs aprendreu mètodes i tècniques per desenvolupar la creativitat, materialitzant les idees en fotografies interessants. Explorareu tècniques que us ajudaran a desenvolupar un projecte creatiu. Aquest curs va dirigit a qui, sense tenir tècnica fotogràfica, vulgui explorar noves tècniques creatives i aprofundir en la fotografia híbrida per desenvolupar les seves inquietuds artístiques.

 
Brodat japonès sashiko
CC Vil·la Urània
Del 25/04 al 30/05 | 95,83 € + 9 € de material, 6 sessions (18 hores)

El sashiko és una forma de brodat popular japonès que utilitza un punt semblant al d'embastar, però amb més rigorositat geomètrica, per crear un fons modelat. Els patrons geomètrics inclouen línies rectes o corbes de costura disposades en un patró repetitiu i sempre estan inspirats en els dissenys que ens aporta la naturalesa. A l'equipament del barri del Farró també podeu trobar altres tallers de brodat, més bàsics o de més creatius.

 
Endinsa’t en el brodat creatiu
CC La Casa Elizalde
Del 27/04 al | 86,93 € + suplement de material, 8 sessions (16 hores)

Aquest curs no se centra en una sola tècnica, sinó que permet aprofundir en diversos punts i tècniques com l’aplicació sobre el brodat, la shashiko provinent del Japí... A cada sessió en coneixereu una de nova per actualitzar les teles, de manera fàcil i pràctica, i dominar les principals puntades del brodat.

 
Teixint brodat
CC Guinardó
29/04 – 15,05 € + 7 € de material, 1 sessió (4 hores)

Tens un forat als pantalons que vols arreglar, però no t’agraden els típics pedaços de la merceria? Aprèn la tècnica de la reparació visible, embellint aquell estrip amb un brodat ben ornamental. El taller juga amb fils i colors per crear dissenys personals i allargar la vida de les peces de vestir. Amb aquest gest tan simple es desenvolupa una relació més profunda amb la roba, així com el nou significat que se’ls dóna i l’aposta per la sostenibilitat i el reciclatge tèxtil.

 
Filant: taller de brodat creatiu
CC Sant Martí
Del 02/05 al 06/06 | 23,23 € + 5 € de material, 6 sessions (12 hores)

Aquest taller està orientat a qui vulgui jugar i experimentar amb fils. Treballareu a partir d’una idea (poema, música, frase, joc) per començar un procés creatiu i incentivar la utilització d’altres materials i tècniques per integrar-les al brodat. No cal saber brodar.

 
Explora la teva creativitat amb la fotografia híbrida
CC Casa Golferichs, Espai Català-Roca
Del 02 al 30/05 | 54,33 €, 5 sessions (10 hores)

Una de les tècniques de brodat que més embranzida està agafant és la combinació amb la fotografia i el collage. En aquest curs creareu un projecte amb l’aplicació de textures com la sal o l’aigua. Modificareu les fotografies triades amb aquarel·la, oli, cremat o òxid. Un curs per a experimentar el vessant creatiu i l’expressió artística. Com a resultat, obtindreu unes imatges úniques!

 
Brodat creatiu
CC Guinardó
Del 03/05 al 07/06 | 67,74 €, 6 sessions (18 hores)

El brodat és una de les tècniques tèxtils més antigues que des de sempre s’ha utilitzat per decorar o renovar peces de roba o de la llar. En aquest curs aprendreu els punts bàsics del brodat i experimentareu amb diferents fils i materials. A través de diferents propostes, com pot ser brodar una tote bag o decorar una peça de roba combinareu tècniques  tradicionals amb d’altres de més contemporànies.

 
Brodat creatiu
CC Sarrià
Del 03 al 31/05 | 39,93 €, 5 sessions (7,5 hores)

Us heu arribat a imaginar totes les possibilitats creatives que es poden fer amb la tècnica del brodat? Personalitzar roba o complements, postals, fotografies, un llenç i, fins i tot, sobre fusta! Aquest taller us permet aprendre des de zero els diferents punts que es poden fer segons el tipus filatures i veureu algunes aplicacions amb resultats ben sorprenents.

 
Introducció al brodat digital
CC Convent Sant Agustí
Del 16 al 30/05 | 26,28 €, 3 sessions (6 hores)

El curs introductori de brodat digital està orientat a qui vulgui anar un pas més enllà del brodat tradicional. Coneixereu com funciona una màquina de brodar automatitzada i aprendreu com crear idees i dissenys amb programes informàtics especialitzats.

Activitats relacionades