52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Fem barri

CC Bon Pastor
Durant el confinament sanitari
  • Art i exposicions
  • Ciències socials
  • Divulgació
  • Gastronomia
  • Rutes i visites

El CC Bon Pastor es reivindica

El passat mes de maig, el CC Bon Pastor ha dedicat un nou cicle per tal de convidar-nos a conèixer la comunitat del barri Bon Pastor. Us hi apunteu?

El recorregut comença amb un repàs als orígens del veïnat, marcat per un passat industrial. Un itinerari per antigues fàbriques i cooperatives on l'espai públic encara manté alguns vestigis: La Maquinista Terrestre i Marítima, la Cooperativa Obrera, la fàbrica Enric Sanchís i el seu habitatge, el Centro Blanco Lourdes Kostka...

Precisament, la seu d'un antic ateneu obrer va donar lloc al CC Bon Pastor l'any 1989. Des d'aquest enllaç podreu descobrir-ne la història. I si voleu conèixer el centre, proveu de jugar als dos scape room que han preparat. A través d'una visita virtual, caldrà que trobeu un codi per poder sortir de l'edifici. Aquí teniu la primera part i aquí, la segona.

Seguint amb els jocs i el descobriment del Bon Pastor, atreviu-vos amb aquest trivial general. No és pas fàcil! A més a més, entitats i serveis del Bon Pastor, que tenen al centre un punt de trobada, han preparat un joc de preguntes i respostes que posaran a prova els vostres coneixements de la vida al barri. Una de les entitats, el Banc del Temps, comparteix la recepta de la paella que preparen cada Festa Major a la terrassa del centre. Atenció que és per a seixanta persones!

El nom del cinema que va funcionar entre els anys 1948 i 1976, Ambos mundos, dóna nom al documental realitzat fa vint anys sobre els espais d'oci. Un testimoni indispensable de memòria col·lectiva entorn la vida al Bon Pastor. Una altra de les parades d'aquesta passejada virtual és el capítol que Família Barris, el programa de Betevé que recorre els setanta-tres barris de Barcelona, va dedicar al Bon Pastor, resseguint-ne la història, però també presentant el present i la gent que hi viu.

Amb la voluntat de seguir difonent el que es cou al barri, també ens animen a visitar l'exposició Besòs: a noble ecosystem del DuaeCollective format per les artistes Luna Coppola i Silvia Campidelli que treballa en la investigació visual contemporània i que actualment fan residència a La Fabra i Coats.

Parets, vides i identitats és el títol d'una segona mostra virtual, creada des de l'equipament del Bon Pastor. Colors i ombres, mosaics i rajoles, gelosies i maons, un viatge fotogràfic que ens descobreix la constant transformació que ha experimentat el barri des del seu inici, no fa encara cent anys. I finalment, recordeu que encara podeu enviar imatges i participar en el #BonDiaBonPastor!

Activitats relacionades