52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

(in)fusión flamenca

CC Besòs
06, 07, 13, 14, 18, 20, 26, 27 i fins al 30/11/2020
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Dansa
  • Música
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

El cicle assoleix la majoria d'edat

El CC Besòs ens convida, un any més, al festival (in)fusión flamenca. A més de treballar el projecte durant tot l'any a l'Escola de flamenc, el centre presenta les noves tendències del flamenc comprimides en el mes de novembre. El cicle, que assoleix la majoria d'edat celebrant la 18a edició, bascula sobre tres peus: la formació, el foment de la creació i la difusió cultural.

Les quatre actuacions en directe, a la Sala Carlos Díaz de l'Institut Barri Besòs, comencen amb la Jornada flamenca (06/11 – 19.30 h / 5,00 €. En directe al canal de YouTube del centre) que es constitueix per dos espectacles que trenquen les barreres de la tradició i el gènere: Baile – Escena interior i posteriorment, Flamenco Queer. El divendres següent, coneixareu una de les cantaoras més creatives i completes de l'escena barcelonina. L'Alba Guerrero (13/11 – 20.00 h / 5,00 €. En directe al canal de YouTube del centre) canta fandangos de Huelva i bulerías festeras amb una proposta escènica en acció. Al cap de set dies, la Mélodie Gimard presenta el seu disc Numen (20/11 – 20.00 h. Ajornat) dins el circuit Barcelona Districte Cultural, un flamenc que respira jazz per tots cantons. A la última (in)fusión flamenca d'enguany hi podreu degustar Y perdí mi centro (27/11 – 20.00 h / 5,00 €), el nou espectacle de flamenc experimental, multidisciplinari i feminista de les Laboratoria Flamenco.

Ara bé, també hi sonarà flamenc a la conferència ballada (18/11 – 19.00 h. En directe al canal de YouTube del centre) organitzada per la Biblioteca Ramon d'Alós – Moner sobre la història del baile flamenc que impartirà en Costi el Chato. Si sempre heu tingut ganes d'aprendre un pas de sevillanes, unes bulerías, una soleá amb la guitarra o practicar una mica de palmas, apunteu-vos a les Classes con fino (07 i 14/11 – 12.00 h. Gratuït) gràcies al projecte estable de formació del centre.

No deixeu escapar, tampoc, la projecció de Petitet. Rumba pa' ti (26/11 – 19.00 h. Gratuït), el documental sobre la promesa que el gitano Petitet va fer a la seva mare de portar aquest estil musical a l'escenari del Liceu. I parlant de rumba, completeu el visionat de la pel·lícula amb la mostra anual. Des del 9 al 30 de novembre, si passeu pel centre, podreu veure l'exposició Els músics gitanos de la rumba en horaris d'obertura habituals.

Per a més informació i reserves, obligatòries aquest 2020, podeu consultar el web del cicle. Recordeu que hem hagut de reduir la cabuda de les sales i per tant hi ha menys places a disposició. Si teniu reserva i no vindreu, tingueu en compte que altres persones podran accedir a l'activitat si vosaltres retorneu les entrades que no fareu servir. Aquí us expliquem com podeu fer-ho en línia. Si us plau, no deixeu cap seient buit!

Activitats relacionades