52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La Quinzena Metropolitana de la Dansa estrena la quarta edició

Aquestes propostes ja han passat

Què podreu veure als Centres Cívics de Barcelona?

Des del dia cinc i fins al vint-i-u de març, l'Àrea Metropolitana de Barcelona torna a vibrar amb el festival Dansa. Quinzena Metropolitana. La quarta edició continua teixint complicitats, descobrint noves propostes i aposta clarament pel talent local.

A les vuit seus de les edicions anteriors (Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans) s'hi sumen, aquest 2021, les poblacions del Prat de Llobregat i de Terrassa.

Dues-centes quaranta activitats per celebrar la dansa. On trobareu una variada oferta d'espectacles per a tots els públics, és clar, però també un bast nombre d'activitats com xerrades, tallers i cinema. A més a més, enguany s'estrena el projecte Filatures, un entreteixit de peces que es mostren en espais reconvertits del patrimoni industrial, especialment del món tèxtil.

Com des de la primera edició, els Centres Cívics de Barcelona no volem perdre'ns la cita i acollim alguns dels espectacles, així com part dels diàlegs Explica Dansa per ajudar a entendre els referents i conceptes clau de la dansa. D'entre aquestes converses podreu sentir Posem veu al cos (CC Barceloneta, 05/03 – 19.00 h), Tendències d'ara (CC Guinardó, 09/03 – 19.00 h) i Dansa moderna i contemporània (CC Ateneu Fort Pienc, 16/03 – 18.30 h i CC Teixonera, 18/03 – 19.00 h).

A la xarxa de centres de proximitat com som els centres cívics, les primeres peces del Dansa. Quinzena Metropolitana comencen el primer cap de setmana al Districte de Sant Andreu i al d'Horta-Guinardó. Dissabte, s'alça el teló amb Roges (CC Trinitat Vella, 06/03 – 11.00 h i 12.30 h) gestada per en Miquel Barcelona, de qui no podem deixar d'aplaudir pel seu Parrà que encara és a la cartellera del Barcelona Districte Cultural (BDC), seguida per Indala (CC Trinitat Vella, 06/03 – 11.30 h i 13.00 h), una peça creada per la cia. David Vento Dance Theatre i que ja es va poder veure al Tangent 2020 i el ritual de transformació personal Rise (CC Guinardó, 06/03 – 12.00 h) que presenten la Roser Tutusaus i en Tom Weksler.

Sense canviar de districte, l'acció continua amb Àer (CC Teixonera, 07/03 – 11.00 h i 12.30 h), obra de la cia Laia Santanach que va passar amb molt d'èxit pel setè BDC i a continuació podreu repetir Roges (CC Teixonera, 07/03 – 11.30 h i 13.00 h) d'en Miquel Barcelona.

La setmana torna a engegar amb el flamenc de la societat El Dorado i l'espectacle Golpe de tierra (CC Parc Sandaru, 11/03 – 20.00 h), per continuar amb les Interferències (CC Ateneu Fort Pienc, 12/03 – 19.00 h) de ball i percussió corporal que La Banda Street Groove fa girar pel BDC actual. Ja en dissabte i a Les Corts, hi haurà programa doble de peces creades en residència al CC Barceloneta: Pols (CC Can Deu, 13/03 – 12.00 h) de la cia. LaSúbita i Hito (CC Can Deu, 13/03 - 12.20 h) d'en Chey Jurado i l'Akira Yoshida que es va programar a l'anterior festival de danses urbanes HOP.

Tanquen el quart Dansa. Quinzena Metropolitana els Echoes (CC Ateneu Fort Pienc, 19/03 – 18.00 h) de la cia. Moveo, de qui ens va entusiasmar Conseqüències i Indala (CC Ateneu Fort Pienc, 19/03 – 19.00 h). L'endemà dissabte hi ha Connection (CC Guinardó, 20/03 – 12.00 h), un espectacle interdisciplinari de dansa i música en directe, i el festival s'acaba diumenge a la vora del mar i amb una doble proposta: Cossoc (CC Barceloneta, 21/03 – 12.00 h, plaça Hilari Salvador), on en Magí Serra i l'Anamaria Klajnscek han creat una coreografia hipnòtica plena d'imatges suggerents de dos cossos en constant equilibri i La rebelión de las aburridas (CC Barceloneta, 21/03 – 12.50 h, plaça Hilari Salvador), una reflexió sobre la sobreexplotació de la Raquel Gualtero i la Raquel Klein.

Els espectacles i conferències dels Centres Cívics de Barcelona són gratuïts i només cal reservar entrada des del web de cada equipament. Recordeu que hem hagut de reduir notablement el nombre de localitats i per això, si teniu una entrada i finalment no hi podreu assistir, retorneu-la per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Per a més informació, podeu consultar el web del festival o el programa complet en PDF.

Activitats relacionades