52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

L’escena contemporània es mou a Can Felipa

CC Can Felipa
13, 19, 20, 26/04, 04, 14, 24, 25/05, 01, 07, 14 i 28/06/2024
  • Familiar
  • Teatre

El centre posa el focus en la investigació de nous llenguatges escènics

Potser inspirat per l’herència tèxtil de l’edifici, el CC Can Felipa teixeix complicitats entre les companyies d’arts escèniques i el Poblenou. La prioritat del centre és la investigació de nous llenguatges escènics i propostes específiques per a la mainada, propostes que arriben bàsicament a través de residències. Mireu la convocatòria d’espectacles familiars, per si us interessa.

L’agenda trimestral es nodreix de peces acabades d’estrenar així com obres encara per acabar de polir. Les funcions davant del públic són bàsiques per començar a fer rodar l’espectacle que després s’obrirà camí per escenaris de tot el país. Aquesta primavera hi haurà:

 
Una futura habitació pròpia – El futur de l’habitatge
19/04 – 19.30 h
De Natàlia Soldera i Natasha Padilha

Dues dones a l’escenari construeixen el passat, el present i el futur de les cases que habiten. Escenes, vídeos i obres artístiques, barraques, amagatalls i murs: una mudança que sempre torna a començar. Un espai-temps compartit per viure la sensació de casa, una assemblea per decidir el futur de l’habitatge.

 
Wonderwoman (work in progress)
26/04 – 19.30 h
D'Esther Anyó i Sílvia Navarro

Tothom té una tragèdia clàssica a la vida. A les tragèdies gregues, l’heroi clàssic intenta canviar el seu destí modificant el que han designats els déus i és castigat abocat a un destí fatal. Si el context politicosocial d’aquest protagonista fos diferent, podria revocar avui en dia el càstig inexorable i evitar el tràgic final? Quin discurs de queixes, pors, anhels, necessitats, virtuts i inquietuds tindria una d’aquestes heroïnes portada a l’actualitat?

 
(H)ovo (assaig obert)
17/05 – 19.30 h
Nova data: 14/06 – 19.30 h

D’Ángeles G. Gordillo
Una peça interdisciplinària al voltant del climateri, el període més llarg de la vida femenina i el menys conegut. L’obra s’ha creat a partir d’un treball de converses i entrevistes a dones, a més d’haver realitzat processos artístics de creació a partir del cos.

 
Gira il mondo gira
24/05 – 19.00 h | 25/05 – 12.00 h
Atotaixodansa, una associació d’artistes amateurs que desenvolupa projectes col·lectius de dansa, proposa processos de cocreació. És una de les entitats estables al CC Can Felipa. La societat actual fomenta l’individualisme, però és evident que cada dia sorgeixen més veus que reclamen recuperar formes de relació més comunals i participatives, independentment de l’edat o del cos que es tingui. Dansa per a tothom!

 
Breu visita guiada a la gola del llop
07/06 – 19.30 h
Del Col·lectiu Desasosiego

El col·lectiu ha dut a terme una investigació sobre la por mitjançant tallers amb infants i joves per recollir testimonis, respondre preguntes i formular-nos-en de noves: Què és la por? D’on neix? Com s’hi conviu? Per què és necessària? I sobretot, com canvien les pors al llarg de la vida?

 
In situ o la desesperació per la insaciabilitat de connectar amb algú al segle XXI
28/06 – 19.30 h
De Cia. La espina

“In situ” és el viatge d’una persona jove, filla de l’era digital, a la recerca d’una emoció o sentiment de pertinença. L’obra multidisciplinària proposa una dialèctica entre pantalles i cossos en transformació per plantejar qüestions com les relacions humanes a través de les tecnologies, la vida frenètica, la hiperproductivitat, l’ansietat, la sobrecàrrega d’estímuls i el consum ràpid. L'obra parla de la desesperació per la insaciabilitat d’estar present i per assolir una connexió humana sincera.

 
Pel que fa a la Menuda Felipa, les propostes dirigides al públic familiar dels dissabtes al migdia, hi trobareu Les aventures de la Libel·lulina (13/04 – 12.00 h) de la cia. Pengim-Penjam, La dragona bufalletres (20/04 – 12.00 h) que proposa la cia. En clau de clown, La família de les germanes Albaga (04/05 – 12.00 h) de la Boia teatre i Montañas y cabras (y cabras y montañas) (01/06 – 12.00 h) amb Hélène Alma Hüsler i Sara Bayoumi. Recordeu que si es demana amb temps, la programació familiar es pot tenir interpretació de llengua de signes enviant un correu electrònic a administracio@cccanfelipa.cat.

Activitats relacionades