52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Llegir teatre en femení

CC Drassanes
28/04, 05, 12, 19, 26/05 i 02/06/2021
  • Tallers
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

És un taller gratuït per endinsar-se en l'univers de sis autores teatrals

Si us agrada el teatre, el CC Drassanes és un dels equipaments de la xarxa de Centres Cívics de Barcelona on podreu gaudir-ne de valent. I és que el fet que a l'edifici on es troba el centre, en el segle XIX hi hagués diverses empreses relacionades amb el món de l'espectacle, potser ha deixat un pòsit de memòria teatral.

Sigui com sigui, les arts escèniques tenen un gran pes en l'activitat del centre. L'agenda sempre presenta una bona dosi d'obres de teatre o peces de dansa, siguin de creació en residència al centre, programades trimestralment o en col·laboració amb algun festival de la ciutat. Un altre dels factors determinants és l'abundància de tallers especialitzats.

És en aquest àmbit que el CC Drassanes proposa una lectura de textos teatrals escrits per dones. Aquestes sis sessions permeten un intercanvi d'opinions i lectures, és una bona manera per endinsar-se en l'univers de sis autores i descobrir-les a poc a poc. L'artista i investigadora teatral Eva Saumell guiarà les sessions.

El cicle, que ja s'ha iniciat amb l'obra Llibert (28/04 – 17.30 h) escrita i interpretada per la Gemma Brió i que encara roda pel novè Barcelona Districte Cultural (BDC) i que passa aquests dies per l'escenari del centre, encara té cinc textos més per llegir.

La segona sessió, Els dies mentits (05/05 – 17.30 h) de la Marta Aran també es pot veure al circuit cultural. L'autora dóna veu a diversos testimonis reals i anònims i crea un monòleg entorn l'anorgàsmia i de les mentides creades quan no es viu una sexualitat plena.

Abans que arribi l'alemany (12/05 – 17.30 h) de la dramaturga mallorquina Marta Barceló i que també es va poder veure a la 3a edició del circuit BDC, és un text que tracta l'Alzheimer.

La violència contra les dones en l'àmbit de la parella és el fil conductor de Nora (19/05 – 17.30 h), el següent text que tracta el cicle de tallers, escrit per l'autora valenciana Jessica Fortuny.

L'obra d'Helena Tornero No parlis amb estranys (fragments de memòria) (26/05 – 17.30 h), que es va representar l'any 2013 al Teatre Nacional de Catalunya, parla, des del silenci asfixiant, d'una generació que va sobreviure el franquisme.

Per tancar les lectures teatrals, entra en escena La senyora Florentina i el seu amor Homer (02/06 – 17.30 h), una comèdia en tres actes escrita per Mercè Rodoreda l'any 1973.

Si voleu afegir-vos a les lectures, podeu fer-ho des d'aquest enllaç. És gratuït i només cal que els dimecres reserveu un moment a l'agenda per passar pel CC Drassanes.

Activitats relacionades