52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Nou festival (in)fusión flamenca a Sant Martí

CC del Besòs i el Maresme
03, 04, 10, 11, 17, 18, 24 i fins al 30/11/2023
  • Art i exposicions
  • Dansa
  • Música
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Un ampli ventall d'activitats en torn al flamenc

Del 3 al 30 de novembre, el CC del Besòs i el Maresme celebra una nova edició del festival (in)fusión flamenca, el cicle insígnia del centre, que pren com a eixos vertebradors qualssevol de les arts que envolten el flamenc i les disciplines artístiques relacionades.

Al llarg dels anys, el centre de la Rambla Prim ha consolidat el projecte singular de flamenc. Basat a partir de tres línies clares com la formació, el foment de la creació i la difusió cultural, aquest programa ha convertit l’equipament del Districte de Sant Martí en un referent del flamenc a Barcelona. Per aquí hi han passat referents del gènere com Carles Benavent, Duquende, Montse Cortés, Juan Carlos Lérida o Rosalia.

L’exposició Cuadra flamenca d’Iván Lucas dóna el tret de sortida a la 21a edició del festival. La inauguració és el divendres 3 de novembre, a les 19.30 h. Es presenta com a "pintaor", terme que defineix la unió de les arts plàstiques lligades a les performatives, buscant transmetre les seves emocions a través de l’execució del traç. Es podrà veure a la sala d’exposicions del centre fins a final de mes.

Tot seguit, el concert de Miguel de La Tolea (03/11 – 21.00 h | 5 €) encetarà les actuacions en directe de la (in)fusión flamenca. Aquest artista, que ja de ben petit cantava i ballava amb la seva mare, la bailaora La Tolea, ve acompanyat d'Eduardo Cortés a la guitarra i les percussions de Jacobo Sánchez.

L’endemà, la cia. José Manuel Álvarez porta El Rumbòdrom (04/11 – 12.00 h) a la Rambla Prim. Aquest espectacle, que forma part del Barcelona Districte Cultural (BDC), es va estrenar a la Fira Mediterrània de Manresa i ha recollit molts èxits per la pila de festivals per on ha passat, inclòs el de La Mercè del 2022.

També en el marc del 14è circuit cultural BDC el grup Los Aurora porten el concert La balsa de la medusa (10/11 – 21.00 h), una crítica a la decadència a què la humanitat es veu abocada per culpa de la corrupció del poder. El so de la banda de Barcelona continua sorgint del flamenc que fusionen amb altres gèneres i que evoluciona cap a llenguatges musicals més atrevits.

El dissabte següent és l’hora del taller, convertit en tot un clàssic, Classes con fino (11/11 – 12.00 h). Una sessió formativa per practicar tangos, alegrías i rumba final de fiesta, en un ambient distès i acollidor.

Esencia és el títol del concert de Taty Amaya (17/11 – 21.00 h | 5 €), nét-nebot de la bailaora Carmen Amaya. Presenta diversos pals del flamenc com són la rondeña, guajira, buleria..., acompanyat de grans músics i artistes convidats. Completen l'actuació Jacobo Sánchez a la percussió, Carlos Caro al violí, Joaquín El Duende al cant i Eli Ayala al ball.

Si tens ganes d’aprendre a tocar les castanyetes, apunta’t a la Mastercalss de castanyoles (18/11 – 11.00 h) amb l’Inma González! Constarà d’una primera part d’iniciació musical i una part pràctica de col·locació correcta de dits. No és necessari tenir coneixement previ.

La peça de dansa Todo es color (Auditori Sant Martí, 24/11 – 19.00 h) tancarà les actuacions en directe del festival. Martí Corbera, Juan Pastor i Bru Ferri estrenen el seu primer espectacle, creat en residència al centre cívic i a l’Auditori Sant Martí. La peça fa servir els codis més comuns del flamenc per buscar una identitat pròpia.

Per a més informació sobre l'(in)fusión flamenca, descarregueu el programa en PDF o consulteu el web del festival. Si voleu reservar entrades, dirigiu-vos a l’aplicatiu del centre o bé des dels enllaços anteriors.

Activitats relacionades