52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Perdre's en una ampolla

CC Can Basté
01, 22/02, 07 i 21/03/2020
  • Cinema

Cinema per a la reflexió a Can Basté

Penseu quina relació tenen les begudes alcohòliques en el vostre dia a dia. Àpats habituals. Celebracions familiars. Festes populars. Sortides amb amics. El vermut del migdia. Un vinet per dinar. La cervesa després de la feina. La copa abans de retirar cap a casa... El consum d'alcohol pot ser moderat en molts casos i no comportar problemes de salut, però en altres ocasions, el consum de risc té efectes negatius molt més enllà d'una ressaca l'endemà al matí.

El CC Can Basté proposa la projecció de quatre films per tal d'obrir un debat al voltant d'aquests hàbits. Una rutina que la societat porta incorporada de manera quasi automàtica. El cicle cinematogràfic està organitzat amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública, del Consorci Sanitari de Barcelona, del Grup d'Ajuda Mútua Alcohòlics Rehabilitats i la de l'Associació d'Alcohòlics Recuperats. Cada projecció, a la qual podeu assistir de manera gratuïta i sense reserva prèvia, va acompanyada d'un debat posterior.
 
 
Víctor, un malalt d'alcohol. La dramàtica història d'una addicció
Jordi Pons i Nacho Moreno, 2018
01/02 – 18.00 h
En Víctor ha estat alcoholitzat gran part de la seva vida. A causa de l'alt consum va perdre la feina, els amics i la dignitat. Però malgrat tot, va aconseguir sobreposar-se i recuperar allò que havia perdut.
 
 
Tocando fondo
James Ponsoldt, 2012
22/02 – 18.00 h
La Kate i en Charlie són una jove parella unida per l'amor a la música, la diversió i la beguda. Quan ella decideix deixar de beure alcohol, el nou estil de vida posarà en perill la relació que tenen.
 
 
Atrapadas
M Carmen Rivera, 2017
07/03 – 18.00 h
Basat en fets reals, el film narra la trobada de dues dones alcohòliques de mitjana edat i perfils diferents. Mentre l'amistat creix i després de dubtes, pors, recaigudes, suport de grup i un gran esforç, s'ajuden mútuament per superar la seva addicció.
 
 
Submarino
Thomas Vinterberg, 2010
21/03 – 18.00 h
Dos germans als quals els va separar una tragèdia familiar quan eren nens, continuen sofrint avui les seqüeles i els traumes d'una infància trista i fosca: la vida d'en Nick gira entorn l'alcohol i la violència. El seu germà petit és pare solter i s'esforça al màxim per proporcionar una vida millor al seu fill.

Activitats relacionades