52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Quin cinema podem veure aquest hivern?

Diversos centres cívics
Fins al 26/03/2020
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Repassem els diversos cicles cinematogràfics

Us apassiona el cinema? Doncs esteu d’enhorabona! Aquí teniu un resum de les pel·lícules de ficció que veurem aquest l’hivern a les pantalles dels Centres Cívics de Barcelona:

Els primers amors és el cicle que han programat al CC Sagrada Família, que consta de tres pel·lícules. Heartstone (13/01 – 20.00 h), film islandès de l’any 2016, narra la relació que es va forjant durant l’estiu  entre els adolescents Thor i Christian. La segona pel·lícula va ser rodada al Canadà l’any 2018. Génesis (03/02 – 20.00 h) explica el despertar amorós d’en William, la Charlotte, en Félix i la Béatrice. Finalment, es podrà veure un llargmetratge francès filmat l’any 2019. Retrato de una mujer en llamas (02/03 – 20.00 h) fa viatjar fins a la Bretanya francesa ben entrat el segle XVIII on hi trobem la Marianne, pintora, i l’Héloïse la model que no es vol deixar retratar. Es projecten els dilluns i en versió doblada al castellà. Les entrades són gratuïtes i no cal fer reserva anticipadament.

Dos llargmetratges de ficció i un documental formen el cicle Dones del món del CC Joan Oliver – Pere Quart. Una pastelería en Tokio (15/01 – 18.30 h) és la primera de les pel·lícules que es projecta a l’equipament de Les Corts, explica la relació que s’estableix entre un pastisser i la seva nova ajudant d’edat avançada. La segueix el documental El que la Wala vol (12/02 – 18.30 h), la història d’una jova palestina que vol entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina, en col·laboració amb el DOCS Barcelona. La càmera de Claire (18/03 – 18.30 h) és el tercer i últim film del cicle. Narra la trobada fortuïta entre una jove assistent de ventes i una professora fotògrafa. Totes tres projeccions en dimecres són gratuïtes i només cal fer una reserva prèvia al web del centre cívic.

Al CC La Cadena, cada trimestre programen el cicle Cinema d’igualtat on s’hi projecten tres films que es complementen amb una xerrada la setmana següent. Aquest mes de gener s’estrenen amb Criadas y señoras (23/01 – 18.00 h) ambientada al Mississipí dels anys seixanta del segle XX on tres dones completament diferents teixeixen una sorprenent amistat. Donarà pas a parlar de les discriminacions interracials. Sufragistas (20/02 – 18.00 h) mostra la lluita de les dones britàniques que van reivindicar el vot universal a principi del segle XX. Tanca el cicle la projecció de Solo mía (19/03 – 18.00 h), que posa la càmera dins de casa per mostrar la violència de gènere. La setmana següent es tractarà el dret penal que intervé en el procés judicial dels casos d’aquest tipus de violència. El Cinema d’igualtat es fa els dijous, és d’accés lliure i gratuït.

A final de gener arriba el BCNegra, la setmana de la novel·la d’aquest gènere i al CC Ateneu Fort Pienc hi trobareu tres pel·lícules clàssiques de lladres i serenos. Otto Preminger signa la primera que no és altra que Laura (30/01 – 19.30 h). Basada en la novel·la de Vera Caspary, explica una investigació d’assassinat entre els antics amants de la víctima encarnada per la Gene Tierney. The maltese falcon (06/02 – 19.30 h), d’en John Huston i amb uns Humphrey Bogart i Peter Lorre espectaculars, és la sessió següent del cicle. Inspirada en el llibre de Dashiel Hammett, hi veurem una fosca trama amb perillosos personatges i una estatueta en forma de falcó. Tanca el cinema del BCNegra la projecció de The postman always rings twice (13/02 – 19.30 h). Amb el llibre escrit per James M. Cain com a guia, el film mostra la relació entre en Nick i la Cora, els qui regenten el vell motel Twin Oaks, i com l’arribada d’en Frank sacseja aquesta monotonia... Podeu fer reserva anticipada de les entrades gratuïtes des del web de l’equipament del Fort Pienc.

De pel·lícula, el cicle cinematogràfic del CC Cotxeres Borrell d’hivern es titula com a Dones darrere la càmera. A cada sessió, es fa una xerrada prèvia que ajuda a posar en context el film. Guanyadora de tres Goya, La llibreria (30/01 – 19.30 h) d’Isabel Coixet estrena el cicle. A final de febrer arriba el biopic sobre el ballarí cubà Carlos Acosta Yuli (27/02 – 19.30 h), dirigida per la Iciar Bollaín. Carmen y Lola (26/03 – 19.30 h), una història d’amor entre dues dones gitanes, és l'última pel·lícula del cicle filmada per l’Arantxa Echevarría l’any  2018. Reserveu la vostra entrada gratuïta una setmana abans de les projeccions des del web, per telèfon o per correu electrònic.

Locas de alegría (30/01 – 17.00 h), la història de dues dones que es fan amigues dins una institució mental, és el primer llargmetratge del cicle Dones de pel·lícula del CC Torre Llobeta que organitza l’Associació Grup de Dones en Forma. El mes de febrer s’hi projecta Ballant la vida (27/02 – 17.00 h), on quan una dona descobreix que el seu marit l’enganya, decideix canviar de vida de dalt a baix. Per tancar el cicle, es podrà veure Rastres de sàndal (26/03 – 17.00 h) de la Maria Ripoll. Inspirada en la biografia de l’Asha Miró, explica el retrobament de dues germanes índies a qui van separar des de ben petites, una va ser adoptada per una família de Barcelona, mentre que l’altra va continuar la seva vida a Mumbai. Les tres pel·lícules són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia.

Al CC Can Clariana Cultural hi podreu veure dos films de terror dins el cicle Cineclac. Misery (14/01 – 19.00 h) basat en una novel·la d’Stephen King rodada per Rob Reiner l’any 1990 i protagonitzada per la Kathy Bates i en James Caan és la primera. La segona és REC (04/02 – 19.00 h), l’exitosa i angoixant pel·lícula protagonitzada per Manuela Velasco que van dirigir en Jaume Balagueró i en Paco Plaza l’any 2007. Les projeccions són gratuïtes i no cal reservar entrades.

Dones de ciència és el cicle cinematogràfic del CC Urgell per aquest hivern que se centra en tres figures femenines històriques que han destacat per les seves valuoses aportacions a la Ciència. Donna Haraway reads The National Geographic (10/02 – 19.00 h) és un viatge a través de la jungla des de l’antropologia amb perspectiva feminista. La científica següent és la Marie Curie (17/02 – 19.00 h), després de la mort del seu marit i d’haver obtingut plegats el Nobel de física, s’aferra als seus estudis científics en un món dominat pels homes. A final de febrer és el torn de les Hidden figures (24/02 – 19.00 h), les científiques afroamericanes que van treballar a la NASA a principi dels anys 60 del segle XX i que van haver d’enfrontar-se a les barreres racials i el clima opressor d’aquella època. L’entrada és lliure i gratuïta, fins a acabar les localitats.

Atenció, finalment, al cicle en el marc del 8 de març que faran al CC Ateneu Fort Pienc i que han titulat com a Dones de cinema. Una pionera del cinema protagonitza el primer dels tres films. Be natural, the untold history of Alice Guy-Blaché (27/02 – 19.30 h) és un muntatge d’investigació amb material inèdit sobre la primera directora de la història del cinema. Varda by Agnes (12/03 – 19.30 h) és l’últim llargmetratge d’Agnès Varda que llença llum sobre la seva experiència com a directora aportant una visió personal del que ella anomenava “escriptura de cinema”. En darrer lloc es projecta Lady Bird (19/03 – 19.30 h), la primera pel·lícula dirigida i escrita per Greta Gerwig explica la senzilla vida d’una adolescent des de la seva mirada femenina, plena d’humor i sensibilitat. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia el dilluns de la setmana de la projecció.

Activitats relacionades