52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

XXV Setmana de la Ciència

S'homenatja Badia i Margarit, Casassas i Simó, Fontserè i Riba, Franklin i Asimov

Entre el 14 i el 29 de novembre se celebra la vint-i-cinquena edició de la Setmana de la Ciència de punta a punta del país. Com cada any, el cicle proposa un bon grapat d'activitats divulgatives per fer arribar la ciència i la tecnologia a tots els racons i despertar, potser, alguna vocació infantil.

Promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la 25a Setmana de la Ciència recorda algunes figures rellevants en el centenari del seu naixement el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit, el químic Enric Casassas i Simó, la química anglesa Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l'ADN i l'escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba s’afegeix als homenatjats pel seu 150è aniversari.

D'entre totes les iniciatives, cal destacar la Setmana de la Ciència als districtes dins el programa de l'Ajuntament de Barcelona B4rcelona Ci3nc1a que té lloc a diversos equipaments culturals de proximitat, entre els quals set Centres Cívics de Barcelona.

CC Can Deu hi participa amb un cinefòrum entorn Metropolis, una xerrada sobre la regeneració neuronal i la reivindicació de les científiques invisibilitzades. El CC Tomasa Cuevas, amb una conferència de l'obra d'Asimov, mentre que al CC Joan Oliver - Pere Quart parlen del grafè. Al CC Vil·la Urània podreu conèixer el camí cap a la transició energètica i assistir a una sessió de poesia escènica.

El CC Casa Orlandai s'estrena amb el Cafè científic sobre la salut de vegetals i plantes i dos tallers. Al CC Guinardó podreu saber què és un tensor i el CC El Coll – La Bruguera s'inclina per Bradbury, dins el cicle Coll Fantasy.

Una altra de les propostes, en aquest cas literària i promoguda per l'Institut de Cultura, convida a crear un relat col·laboratiu de ciència-ficció per celebrar el centenari de tres autors de gran renom dins el gènere: Isaac Asimov, Ray Bradbury i Frank Herbert. Els Centres Cívics de Barcelona que s'afegeixen al projecte en xarxa són: CC Joan Oliver – Pere Quart (23/11 – 18.30 h), CC Vil·la Urània (27/11 – 18.30 h), CC Josep Maria Trias i Peitx (30/11 – 18.30 h), CC Casa Orlandai (04/12 – 18.30 h), CC Tomasa Cuevas (09/12 – 18.30 h), CC Can Deu (14/12 – 18.30 h) i CC El Coll (16/12 – 18.30 h). *** Aquí podeu llegir el text final! ***

Fora del programa oficial, però amb el mateix objectiu d'apropar la ciència al públic més jove, el casal infantil del CC Convent Sant Agustí dedica cada dia de la setmana a un experiment: experiment amb una bossa d'aigua i llapis de colors, amb llet i vinagre, làmpada de lava casolana, experiment amb la capil·laritat dels líquids i els colors i finalment, recomanacions de visites virtuals de ciències. Totes aquestes activitats les trobareu a les xarxes socials del centre de Ciutat Vella.

Totes les activitats es fan en línia i podeu reservar una plaça directament al web de cada equipament.

Activitats relacionades