52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Territori en dansa, 7a edició

CC Teixonera
2, 3, 4 i 5/05/2019
  • Dansa
  • Familiar
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

És el festival anual del CC Teixonera

Del 2 al 5 de maig, el CC Teixonera celebra una nova edició del Territori en Dansa, la trobada anual de dansa, noves tendències i participació.

El ball comença el dijous 2 amb l'activitat itinerant pel Districte a ritme de salsa i txa-txa-txà que donarà a conèixer la setena edició del cicle i convidarà a la gent que trobi per places i carrers a participar-hi.

Territori en Dansa ha programat dues exposicions dedicades al moviment. A la mostra fotogràfica Coneguts desconeguts (fins al 08/05), Judit Rodríguez retrata la quotidianitat del barri i la dansa subtil dels seus habitants. La instal·lació En dansa (del 2 al 23/05), un muntatge col·lectiu, parla del moviment amb objectes inanimats com poden ser branques, roba, paper o fins i tot un traç.

Divendres, però, és quan comença el moviment de veritat. A la veïna plaça Herta Frankel, i amb motiu del Dia internacional de la Dansa, el CC Teixonera el celebra amb una nova mostra de diferents estils de ball, obert a tothom qui vulgui gaudir-ne a partir de les 17.30 h. Tot seguit, arriba l'espectacle de dansa vertical Cubelli (03/05 – 20.00 h) de les ballarines Iris Borràs i Berta Baliu. I per tancar la jornada inaugural, a partir de les 21.00 h, es podrà veure fins a quatre peces ben variades: Pavlov's daughter de la cia. ABCD, Lapso de la Maria Conde «Xoxe», Une barque sur l'ocean del col·lectiu Tixuem i Lluís Avendaño i Sin-con-tacto de la cia Liant la troca.

La participació popular arribarà l'endemà, dissabte 4 de maig, quan el Territori en Dansa s'omplirà de workshops per a tots els públics. Els tallers, gratuïts per a adults comencen amb una introducció al mim corporal (04/05 – 10.30 h) impartit per la ballarina i actriu Siziana Reiser. Tot seguit, es donarà pas al taller adreçat a totes aquelles persones que destigin explorar el moviment des d'una cadira de rodes. Cuerpo a cupero. Dansa integrada (04/05 – 12.15 h) serà dirigit pel ballarí i coreògraf Jordi Cortés.

Ja a la tarda podreu fer un tast del mètode d'entrenament integral Terragno (04/05 – 16.00 h) impartit per les expertes Pilar i Marijó Álvarez o bé, més tard, seguir una introducció a la composició mitjançant la improvisació (04/05 – 18.00 h) amb l'acròbata Daniel Méndez Piña.

Els més petits (entre 4 i 12 anys) també podran posar-se a ballar al taller de dansa acrobàtica (04/05 – 11.00 h) o bé centrar-se en la gestació del moviment a través dels jocs plens de música i ritme en el taller de dansa creativa en família (04/05 - 18.00 h) a càrrec del col·lectiu Tixuem.

Al vespre serà el moment de celebrar la final del concurs TXD 2019 (04/05 - 21.00 h) convocat el mes d'abril. Quina proposta finalista s'alçarà vencedora d'aquesta edició? Haureu d'esperar a veure les actuacions per tal que assistents i jurat especialitzat decidiu el premi popular i el del jurat. I si amb tot això no n'hi hagués prou, entre tot el públic que presenciï el concurs del dissabte, se sortejaran dues entrades dobles per assistir a l'espectacle Habitació 5,89A, una creació de dansa contemporània del col·lectiu escènic Hotel signada per en Quim Bigas.

Totes les activitats del Territori en Dansa 2019 són d'accés gratuït, tot i que per participar-hi cal fer una inscripció prèvia. Per a més informació, aquí teniu el programa complet del cicle.

Activitats relacionades