52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Un nou PerSpectiva al Poble-sec

CC Albareda i CC El Sortidor
Del 17/09 al 30/11/2019
  • Art i exposicions
  • Ciències socials
  • Cinema
  • Divulgació
  • Familiar
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers

Un seguit d’activitats conjuntes amb mirada de gènere

El nou curs estrenat porta sota el braç una nova edició del cicle PerSpectiva als equipaments del Poble-sec. El CC Albareda (CCA) i el CC El Sortidor (CCES) proposen un seguit d’activitats conjuntes per tal de seguir debatent el paper de les dones en la societat contemporània. Tallers, xerrades, exposicions, itineraris, cinema, espectacles familiars... però si destaca alguna cosa de la programació d’aquest trimestre, és la quantitat d’oferta musical amb ni més ni menys que set actuacions en directe.

La música del PerSpectiva comença petant fort amb el potent directe del duet de punk La femme brutal (27/09 – 20.00 h, CCA), concert que estrena les actuacions de la Carbonera, la mostra sonora dels grups que assagen als bucs del centre. En un registre completament diferent, el també duet femení Tarta Relena (04/10 – 20.00 h, CCA) de cants a cappella dóna prioritat absoluta a les veus en un repertori de sonoritats mediterrànies. És la primera actuació del cicle Insòlits que presenta propostes d’allò més sorprenents. La música continua sonant amb l’actuació del trio The Sey Sisters (15/10 – 20.00 h, CCA). A ritme de gòspel, soul i ritmes africans, les tres germanes d’Osona reivindiquen el fet de ser dones negres, filles de la migració i catalanes. És un dels concerts que es podran veure a la nova edició del Barcelona Districte Cultural. Finalment, el trio Sukarije (15/11 – 20.00 h, CCA) tancarà el PerSpectiva al CC Albareda amb una revisió de la música tradicional balcànica.

Uns carrers més enllà, des de la plaça del Sortidor, arriben tres propostes també interessantíssimes en un clar homenatge a les dones. La dona catalana (07/11 – 19.00 h, CCES), el primer concert de l’equipament explora el cançoner tradicional català per descobrir les dones fortes, intel·ligents i independents que en formen part. La setmana següent és el torn de Dones al llarg de la història (14/11 – 19.00 h, CCES) on les melodies i danses estan dedicades a l’univers femení del món cristià i musulmà. L’últim concert del cicle al CC El Sortidor portarà a l’escenari la fusió entre paraula, música i emoció amb Dones (21/11 – 19.00 h, CCES), quatre històries de diferents dones que han estat de vital importància a la vida de la guitarrista Laura Fontals, de generacions diferents i cada una acompanyada d’una banda sonora personal.

A part de tota la música que ofereix el nou cicle, es projecta La cocina de las patronas (17/10 – 19.00 h, CCES), un documental sobre les dones que s’organitzen des de fa una vintena d’anys per cuinar i proveir d’aliments frescos els viatgers del tren entre Mèxic i els Estats Units d’Amèrica, acompanyada d’una xerrada i un tast. També podreu posar en comú la vostra experiència a 100 possibilitats en lloc de 2: per una criança lliure de sexisme (23/11 – 10.30 h, CCES). Incloses dins el cicle musicalment parlant, cicle de xerrades i music sessions per escoltar i pensar la música al CC Albareda, podreu assistir a Her story: una crònica del rock des d’una perspectiva feminista (10/10 – 19.30 h, CCA) i Barcelona-Teheran: cançons per a un viatge sonor en femení (28/11 - 19.30 h). A més a més, al CC Albareda, hi haurà l'exposició de fotografies fetes per l'Esther Navalón Offstage (del 6 al 30/11). La inauguració comptarà amb l'actuació en directe de Weia (06/11 - 20.00 h).

Si voleu aprofundir en el moviment, apunteu-vos al taller Feminisme per fascicles: lectures feministes per sobreviure al s. XXI (CCA) i a la presentació que se’n fa a la llibreria La Carbonera (17/09 – 19.00 h, c/ Blai, 40). Així com també podeu seguir l’itinerari Les lluites per la llibertat sexual i de gènere a la Barcelona del segle XX (27/11 – 18.00 h) el qual dibuixa un mapa de la dissidència, la llibertat i la diversitat sexual, transitant pels escenaris urbans, figures i col·lectius que des de diversos escenaris van reivindicar la llibertat sexual a la nostra ciutat. Les criatures gaudiran de dues sessions de rondalles per prendre consciència: aquest conte s’ha acabat! (22/11 – 17.00 h, CCA) i Sirenas (30/11 – 12.00 h, CCES).

Totes les activitats són gratuïtes, només cal inscriure's prèviament des dels webs de cada centre cívic.

Activitats relacionades