52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Us agrada la fotografia?

Diversos centres cívics
Durant el confinament sanitari
  • Fotografia

Iniciatives per treure profit a la càmera

La incorporació d'una càmera als telèfons mòbils, va convertir a tothom en fotògrafs en potència. L'aparició de les xarxes socials especialitzades com Instagram va acabar de disparar el fenomen. Qui més qui menys fa una fotografia al dia i la comparteix ràpidament amb els seus contactes més propers o publicant-la a les xarxes.


Ara més que mai, seguiu els centres cívics a les xarxes! Trobareu tots els perfils disponibles des d'aquest enllaç.
Aquests dies de confinament, la fotografia pot ser una via escapatòria per fer volar la imaginació. Alguns centres cívics proposen diversos reptes per tal que ens feu partícips de la vostra creativitat. Obriu la càmera i a jugar!

Des del CC Can Deu, el mestre de fotografia Rodrigo Stocco, proposa convertir objectes de casa en temes per a captar amb la càmera. Gots, coberts, raspalls, paper wc o coses que escriuen són alguns dels subjectes #FotosDesDeCasa proposats. Fixeu-vos com pot donar de si cada tema! Trobareu totes les fotografies en aquest canal de YouTube.

La Claudia Frontino, professora del CC Sant Andreu, ha triat tres temes per desenvolupar amb la càmera i que serveix per explicar algunes bases de la fotografia com la llum o els punts de vista.

Més reptes! El CC Joan Oliver - Pere Quart volen omplir Instagram de flors i plantes i per aquest motiu us demanen imatges amb el verd que us envolta. Etiqueteu el centre i us ajudaran a difondre la fotografia. Però també volen conèixer el vostre dia a dia i us proposen Un dia de confinament en 5 imatges: cinc imatges que defineixin la vostra jornada des de casa amb l'etiqueta #UnDiaDeConfinament. El CC Navas proposa #OneMinutePhoto, una sèrie de reptes d'objectes domèstics,

La participació des de casa també és el punt clau del bon dia del CC Besòs. Cada dia comparteixen una imatge del barri des d'una finestra que han rebut al correu. El CC Trinitat Vella és un altre dels equipaments de la xarxa que demana vistes des de casa amb el #FinestraChallenge dins el cicle #ConfinadesAlaCultura, així com el CC Matas i Ramis amb el seu #JoEmQuedoaHorta per retratar detalls del barri que molts cops passen desapercebuts o les vistes que teniu traient el nas a fora, proposta que arriba des del CC Vallvidrera - Vázquez-Monalbán.

Les vistes des de la finestra també són el subjecte del Calidoscopi cultural adaptat a aquests dies de confinament. L'edició d'enguany, dedicada a la fotografia i comissariada per Samuel Aranda, es titula Imatge, identitats i territori. El projecte, iniciativa del Districte de Sant Andreu i on hi participen els set centres cívics de la zona, proposa fotografiar les vistes de la finestra de casa i compartint-la a les xarxes amb l'etiqueta #Calidoscopi20 i les relatives a cada barri #BaróDesDeLaFinestra (CC Baró de Viver), #BonDiaBonPastor (CC Bon Pastor), #NavasDesDeLaFinestra (CC Navas), #LaSagreraFinestra (CC La Sagrera - La barraca), #SantAndreuFinestra (CC Sant Andreu), #CongrésIndiansFinestra (CC Can Clariana Cultural). Amb les imatges rebudes, es crearà un mapa geolocalitzador al mes de maig.

I precisament, més finestres, aquestes, obertes a la història. Finestres de la memòria, el projecte d'interacció social per a la recuperació de la memòria històrica visual de l'Eixample del CC Casa Elizalde obre perfil a Instagram. Podeu participar-hi aportant les imatges de la família. Al CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán també obren un arxiu fotogràfic amb imatges de Vallvidrera i hi podeu participar enviant les instantànies que tingueu.

Si gireu la vista portes endins, el CC Can Castelló volen que compartiu aquell racó on més us agradi per passar una bona estona fent el que més us agrada. Les trobareu amb l'etiqueta #FotoRacóDeCasa. El CC Casinet d'Hostafrancs, de bracet amb el CC Cotxeres de Sants, han obert el Festival #PoesiaVisualACasa amb tot d'imatges inspirades per l'obra de Joan Brossa.

Ara bé, si teniu ganes de millorar en aquest camp, podeu consultar els recursos que us ofereix el CC Pati Llimona, un dels centres cívics especialitzats en fotografia, i els de l'espai Català-Roca on també podeu trobar-hi diversos tutorials de bodegó, retrats, arquitectura... a més de participar en el projecte col·lectiu Dins de casa. El CC Pati Llimona també us ofereix els seus canals per difondre l'Àlbum de la memòria del confinament, un arxiu de que permetrà tenir una col·lecció de moments, reflexions i pensaments d'aquests dies i que ha obert perfil a Instagram.

Activitats relacionades