52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

XX clàssica a Les Corts

CC Josep Maria Trias i Peitx
Del 13/01 al 15/03/2019
  • Música

El veterà cicle de música clàssica viatja fins a Cuba

Un cop més, el CC Josep Maria Trias i Peitx convida als amants de la música clàssica a gaudir d'un nou cicle de concerts al Districte de Les Corts. Del 13 de gener al 15 de març, es programen diversos recitals per apassionar-se amb peces de Verdi, Puccini, Chopin, Bach entre més compositors, però també hi ha espai per descobrir la música a Cuba a partir de tres audicions específiques.

El cicle, del qual se'n celebren tres edicions cada any, enceta la cita hivernal amb un Concert d'òpera i sarsuela (13/01 – 18.00 h. 4,50 €) amb les veus de la soprano Angela Lorite i el tenor Sergi Giménez interpretant obres de Verdi, Curtis, Puccini, Mascagni, Sorozábal, Chapí i Caballero i amb Akiko Nomoto al piano. A final de gener el pianista Rafael Balmaseda farà un Homenatge al compositor Frédéric Chopin (27/01 – 18.00 h. 4,50 €) amb motiu del 170è aniversari de la seva mort.

Ja al mes de febrer el Romanticisme impregnarà el CC Josep Maria Trias i Peitx amb el concert de violí i piano Salut d'amour (10/02 – 18.00 h. 4,50 €). Ala Voronkova i Guerassim Voronkov interpretaran peces d'Elgar, Kreisler, Grieg, Mendelsshon, Bach, Wieniawski, Ravel i Sarasate. I a ple mes de març, els pianistes Alí Rafael Durán i Laura Pujol i les solistes Jessica Luis i Raquel Campomas participen en el concert Cant líric i piano a quatre mans del segle XIX (15/02 – 20.00 h. Gratuït) de grans compositors del romanticisme.

La XX edició del cicle, però, també viatja fins a Cuba amb tres sessions de música i poesia de l'illa caribenya: Cuba dentro de un piano (01/02 – 20.00 h. Gratuït) és un recorregut per la vida i l'obra de quatre compositors cubans dels segles XIX i XX amb la musicòloga Heidi Figueroa i el pianista Rafael Balmaseda. Ballant Cuba (22/02 – 18.00 h. 4,50 €) on Yadira Ferrer i María Lilia Cano proposen un concert divertit i emocionant a través de contradanses, havaneres, boleros, cants negres, sons i rumbes. Finalment, Un viatge per Cuba, tu ets la clau! (09/03 – 11.00 h. Gratuït) és la sessió familiar participativa per conèixer els ritmes del folklore cubà.

Recordem que el CC Josep Maria Trias i Peitx participa, com diversos centres de la xarxa, en el Barcelona Obertura Spring Festival amb el concert OBC – Grans quintets de corda (11/03 – 20.30 h. Gratuït) amb obres de Mozart i Brahms. L'endemà, dins del mateix cicle, però al CC Tomasa Cuevas – Les Corts, hi haurà el concert Conjunt de corda del Gran Teatre del Liceu (12/03 – 20.30 h. Gratuït) amb peces de Beethoven i Xostakóvitx.

Cada concert té un preu de 4,50 €, excepte els indicats com a gratuïts, i les criatures de menys de 12 anys no paguen entrada. Es poden adquirir anticipadament a partir del dilluns de la setmana del concert i fins a esgotar l'aforament. Per a més informació del cicle podeu descarregar el programa complet (PDF).

Activitats relacionades