52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

XXIV Clàssica a Horta-Guinardó

CC El Carmel, CC Casa Groga, CC Guinardó, CC Matas i Ramis, CC Teixonera i altres equipament d'Horta-Guinardó
01, 19, 24/10, 03, 10, 19 i 26/11/2023
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

A ritme de clàssics!

Una tardor més, el Districte d’Horta-Guinardó s’omple de música clàssica! Des del primer dia d’octubre i fins al 26 de novembre, les biblioteques, casals de barri, centres cívics i altres equipaments de la zona s’uneixen per organitzar el XXIV Clàssica a Horta – Guinardó.

Sota el lema A ritme de clàssics!, el cicle de concerts gratuïts vol fer accessible la música clàssica, trencar possibles estereotips associats i fomentar l’esperit didàctic de les actuacions. La vint-i-quatrena edició explora la relació de la música i el moviment i programa una sèrie de valsos, marxes, minuets i altres melodies com sardanes, boleros, tangos o ragtimes que han assolit la categoria de clàssics.

Després del concert inaugural (01/10 – 11.00 h) a la Plaça Salvador Allende, que també s’inclou dins el cicle JazzTast del Districte, s’obre un programa de fins a una vintena d’actuacions que passen per tots els equipaments implicats.

L’actuació següent Òperbooking (CC Carmel, 19/10 – 15.15 h) es farà a l’Institut Escola Les coves d’en Cimany. A mig camí entre un recital i una òpera representada, sonaran àries conegudíssimes de Verdi, Donizetti, Mozart, Rossini i més.

La setmana següent és el torn de les Danses fugitives (CC Teixonera, 24/10 – 19.00 h). El duet format per la soprano Susana García i la pianista Alícia Hernández interpreten un seguit de balls implícits dins d’obres del repertori vocal. Sonarà Delibes, Schubert, Granados, Toldrà i d’altres, precedit pel pianista Millanes Martínez, que interpreta Pachelbel i Chopin.

Ja al mes de novembre, Juan Miguel Mariatti al piano delectarà amb peces de Scarlatti i tot seguit, actuarà el duet Sáncehz & Fortuny. El concert de caràcter divulgatiu Sánchez & Fortuny - Piano duo (CC Matas i Ramis, 03/11 – 19.00 h) centrat en les danses en parella porten obres de Brahms, Schibert, Barber i Piazzolla.

El Duo Mefisto (CC Guinardó, 10/11 – 19.00 h), format per Sara Rojo al violí i Caterinangela Fadda a la guitarra, ofereix una proposta per ballar al ritme de «l’instrument del diable». Paganini, Saint-Saëns, Txaikovski, Xostakóvitx, entre altres, passaran per les mans d’aquestes dues veïnes del barri.

Si voleu introduir la mainada al món de la música, aneu al concert familiar L’apassionant món de la guitarra (CC Casa Groga, 19/11 – 12.30 h). Gonzalo Osso, guitarrista, us descobrirà peces musicals orquestrals compostes per a ballets, òpera, cinema... Les reconeixeu?

El XXIV Clàssica a Horta-Guinardó posa el punt final amb el concert de cloenda (26/11 – 11.30 h) als Jardins de Can Fargues i l’actuació de l’Orquestra Simfònica Tekhné i Neoclàssic Dansa.

Per a més informació i reserves, consulteu el programa en PDF o bé el web del cicle.

Activitats relacionades