La restauració i la gastronomia, també protagonistes a la Fira Mercat de Mercats 2025

La catorzena edició de la festa dels mercats i de la gastronomia de Barcelona se celebrarà del 17 al 19 d’octubre i recuperarà la seva ubicació a la plaça de les Glòries, un espai acabat de remodelar.

..
16/10/2025 - 13:12 h - Comerç i mercats

Els dies 17, 18 i 19 d’octubre la plaça de les Glòries acollirà la 14a edició de la Fira Mercat de Mercats, la gran festa dels mercats de Barcelona, del producte i de la gastronomia, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), amb la col·laboració de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM).

Enguany, la Fira recuperarà la ubicació a la plaça de les Glòries, un espai que tot just s’acaba de reformar i ja s’ha convertit en un centre neuràlgic de la ciutat.

Un any més, Mercat de Mercats tornarà a ser un aparador fidel de la xarxa de Mercats Municipals de Barcelona, per reivindicar el paper fonamental dels mercats com a autèntics motors econòmics, centres de cohesió social i dinamitzadors dels barris. Com a principals representants del comerç local de proximitat, els mercats són un punt de trobada entre productors, comerciants i veïnat, que contribueixen a promoure l’alimentació saludable, la dieta mediterrània i la compra conscient.

Enguany, la fira s’emmarca en la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement internacional atorgat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que posa en relleu l’excel·lència alimentària i gastronòmica del territori. Així, l’Aula Gastronòmica acollirà showcookings d’alta gastronomia i una presentació del cicle Mercats de Forquilla, que durant tot l’any se celebra a la ciutat per commemorar aquest reconeixement.

Restauració, productes del territori i degustacions

Promoure el consum de productes de proximitat i celebrar la riquesa de la gastronomia autòctona són alguns dels objectius que persegueix la Mercat de Mercats. A la zona de restauració, diferents restaurants oferiran tapes de 4 i de 6 euros, que es podran adquirir directament als estands. A més a més, al Punt d’Informació s’oferirà el ‘Menú de les estacions’ (16 €) – inclou dues tapes de 6 €, una tapa de 4 € i una beguda) – o un ‘Menú familiar’ (40 €) – inclou quatre tapes de 6 €, quatre tapes de 4 € i quatre begudes-.

La ciutadania podrà gaudir de les propostes de restauradors de mercat, com Carmen Boqueria i El Mirall dels Encants. A més, compartiran espai amb altres restauradors de la ciutat, com Sauleda, Cacho, Muy Buenas, Warike, Nectari, Bar Alegria, Bar Nuri i la Gelateria Delacream.

Un any més, la Fira tindrà l’espai “Productors i artesans del territori”, representant una mostra de diferents productes catalans, com Can Gaburra i Artesans de l’Abel (embotits artesans de la Garrotxa), Dolços Masgrau (empresa familiar de Sant Vicenç de Torelló dedicada a l’elaboració de postres artesanals) o La Coca d’Anís de Vic. Per primer cop, la fira comptarà amb l’espai Cooperatives Agràries de Catalunya – Espai de l’oli, amb la participació de diferents cooperatives dedicades a la producció d’oli: Cooperativa agrària Vallbona de les Monges, Cooperativa agrícola Riudecanyes, Cooperativa agrícola i SSCC de la Palma d’Ebre, Cooperativa Caterra de La Pobla de Massaluca i Cooperativa La Fraternal de l’Albagés.

Enguany, s’inaugura l’espai ‘La Bodegueta’, que durant els tres dies de la fira acollirà tastos d’olis, cerveses, caves, vins i refrescos mixers premium.