Mercabarna

Mercabarna és el principal mercat majorista d’aliments frescos d’Europa en volum de comercialització. Funciona les 24 hores del dia com una ciutat alimentària amb l’objectiu de garantir l’aprovisionament d’aliments frescos als ciutadans. En el seu recinte, concentra 600 empreses especialitzades en la distribució, elaboració, importació i exportació de productes frescos i congelats.

El mercat de mercats

Dins de Mercabarna, hi ha quatre mercats per a majoristes. Són aquests: 

  • Mercat Central de Fruites i Hortalisses. El sector hortofructícola de Mercabarna està format per unes 250 empreses. Cada any, mouen més de 2.100.000 tones de productes, xifra que converteix Mercabarna en el primer mercat europeu en la comercialització de fruites i hortalisses.
  • Mercat Central del Peix. El sector del peix i marisc a Mercabarna el configuren un centenar de companyies que cada any mouen gairebé 210.000 tones de producte.
  • Mercat del sector carni. El sector carni de Mercabarna està format per una desena d’empreses que es dediquen a la manipulació i comercialització de productes carnis. 
  • Biomarket. Mercabarna ha posat en marxa el Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments frescos ecològics d’Espanya i el primer d’Europa pel que fa a concentració d’empreses hotofructícoles. S’hi venen fruites i hortalisses, tot i que també hi ha empreses que hi comercialitzen multiproducte bio.
  • Mercabarna-flor. L’espai disposa de tres zones diferenciades de comercialització (flor, planta i complements) adaptades a les necessitats de cada producte, a més d’una escola d’art floral, sales de formació i de manipulació per elaborar treballs florals.

La Zona d’Activitats Complementàries

A Mercabarna s’ubica la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC). S’hi concentren firmes especialitzades en manipulació, maduració, elaboració, envasat, conservació, distribució, importació i exportació de tot tipus de productes frescos i congelats. També hi ha les centrals de compra de les grans cadenes de distribució alimentària i empreses especialitzades en logística i a proveir el sector de la restauració, entre d’altres. Descobreix-ne més, aquí

Enllaços i materials relacionats