Alapar

Premiat
Qualitat gastronòmica
2023
Sants Montjuic
Cuina japonesa
Cuina mediterrània
Entre 70 i 90

La Vicky Maccarone i en Jaume Marambio es van conèixer fa dotze anys treballant a prop de Girona, a Mas de Torrent i, des d’aleshores, han seguit camins similars en l’escena gastronòmica. És a dir, han evolucionat alhora, i d’aquí ve el nom d’aquest restaurant. El 2022 van decidir emprendre un projecte conjunt, ella a la sala i ell a la cuina. Volien aplicar tot el que havien après al Saüc, St. Rémy, Disfrutar i en locals del grup elBarri (Tickets, Pakta, Hoja Santa i Niño Viejo), transformant l’antic Pakta en una taverna d’inspiració asiàtica. Per nodrir la carta d’aquesta singular izakaya, es treballa el producte mediterrani de temporada amb subtilesa i tècniques nipones de cocció, adob, marinatge i tall, per aconseguir creacions saboroses i divertides. “Ajuntem dues cultures que plegades són una meravella”, afirmen. Montaditos com el de sashimi de calamar i cansalada viada ibèrica, nigiris com el de bonítol, kizami i miso, ostres Poget núm. 2 de Marennes-Oléron amb ponzu i ikura o a la brasa amb escabetx, guisats –com el fricandó de secret de tonyina i el mar i muntanya d’anguila, papada i dashi de ceba–, i postres com el mochi de xocolata a la brasa i gelat d’oli d’oliva. 

Contacte

Carrer Lleida, 5. 08004 Barcelona.
938 872 096