Associacions i gremis

Tant les associacions com els gremis de comerciants treballen per oferir a la ciutadania de Barcelona un comerç de qualitat, variat i cohesionador dels barris. Alhora, ajuden a debatre i a gestionar les polítiques comercials de la marca Barcelona i a fer de la ciutat una gran botiga oberta al món. Gràcies als esforços compartits de tots dos col·lectius, comprar a Barcelona es converteix en una experiència única, agradable i còmoda.

 

La força dels comerços associats

A Barcelona, hi ha una gran cultura de l’associacionisme comercial. Associar-se és sinònim de fomentar la vertebració dels barris a través d’iniciatives que milloren la competitivitat dels negocis, desenvolupar la identitat de la zona comercial i adaptar-se als canvis en els hàbits dels consumidors. 

Associar-se obre la porta a:

  • Tenir un canal directe de comunicació amb les entitats i les administracions públiques.
  • Accedir a informació i formació contínua per a la millora de la gestió i modernització dels negocis sobre normatives, subvencions, etc.
  • Participar en campanyes de comunicació i promoció del comerç.
  • Participar en projectes i serveis de digitalització i gaudir dels avenços tecnològics. 

L’associacionisme impulsa el comerç de proximitat i potencia valors com la sostenibilitat, la solidaritat, la cocreació i la col·laboració entre comerços. A més, ajuda a construir i a difondre la marca d’identitat del territori i en reforça la singularitat. Són clau per cohesionar el comerç de Barcelona. Gràcies a la seva feina, el teixit comercial de la ciutat camina per un mateix camí. 

 

Gremis: entitats amb segles d’història

Les feines artesanals són vitals per al comerç dels nostres barris. La tradició d’agremiar les professions ve de lluny, però segueix sent clau per tenir un teixit comercial fort i cohesionat. Tots els gremis, des del de flequers fins al de llibreters contribueixen a presentar Barcelona al món com una gran botiga.

 

 

Busques una associació o un gremi de comerç a Barcelona?

al

Enllaços i materials relacionats