El Racó del Mercat

Finalista
Restauració dels mercats de Barcelona
2024
Sant Martí
Cuina de mercat
Menys de 20 €

És al Mercat de Provençals des de fa més de vint anys, amb Sonia López al capdavant. Amb l’ambient acollidor i familiar, s’ha convertit en punt de trobada tant per als veïns del barri com per al públic visitant. Una atenció cordial i dinàmica soluciona el servei quan hi ha pressa per tornar a la feina. L’aroma dels platillos tradicionals, com les truites (que també fan per emportar) i les croquetes casolanes fregides a demanda, es barreja amb converses animades i rialles compartides. El Racó del Mercat és conegut pels esmorzars de forquilla (una bona tripa –a la setmana en venen uns 90 kg–, peus de porc, galtes al porto, conill guisat amb salsa, bacallà amb samfaina), l’entrepà de broqueta moruna de secret ibèric amb allioli (alguns matins tallen fins a cent barres de pa de muntanya per preparar-los), la paella dels dijous, el menú dels divendres (amb quatre primers i quatre segons per triar, verbigràcia: des d’uns espinacs a la catalana, un potatge de mongetes o uns macarrons a la manera de La Rioja fins a un fricandó, un garró rostit o seitons a l’andalusa) i el marisc a la planxa dels dissabtes. Sens dubte, aquest racó no és només un lloc per menjar-hi, sinó un espai on conflueixen sabors i experiències.

Contacte

Menorca, 19. 08020 Barcelona.
657 957 545