Es prorroguen les mesures restrictives per al comerç minorista i centres comercials

18/01/2021 - 10:54 h

COVID-19. La Generalitat ha prorrogat set dies més les mesures decretades el 7 de gener de 2021. Així, les botigues de més de 400m2 i els centres comercials han de seguir tancats. Durant el cap de setmana, també han de tancar les botigues no essencials.

Aquest 16 de gener, la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la resolució SLT/67/2021, que prorroga durant una setmana totes les restriccions vigents des del 7 de gener. Així, durant almenys set dies més, les botigues que tinguin més de 400 metres quadrats i els centres comercials han de seguir amb la persiana baixada. A més, la resolució també ha prorrogat el tancament de tots els comerços no essencials durant el cap de setmana. Et recordem quines mesures van entrar en vigor el dia 7 de gener:

El comerç minorista, tancat els caps de setmana

En primer lloc, la nova resolució, i que ara ha quedat prorrogada amb aquesta altra, suspèn l’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall els dissabtes i diumenges, tret dels establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials, de productes higiènics, els centres de veterinària, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria, que poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície, i amb les mesures establertes d’higiene i de seguretat establertes en el pla sectorial de comerç aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

L’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall de dilluns a divendres que no son servei essencial ni cap de les excepcions esmentades anteriorment, queda condicionada a que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats;  que se’n redueixi al 30% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat i que els establiments apliquin de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la covid-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

Els centres comercials, tancats

Pel que fa als centres comercials, galeries comercials i recintes comercials, la resolució prorrogada els obliga a suspendre l’activitat. Tot i així, els comerços essencials i la resta d’excepcions citades anteriorment, sí que poden romandre obert. També poden obrir al públic, excepte dissabtes i diumenges, aquells establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres, galeries o recintes comercials, que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats i disposin d’accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30% i aplicant de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la COVID-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

Així mateix, la resolució detalla que poden obrir al públic els equipaments culturals i els equipaments esportius ubicats dins de centres, galeries o recintes comercials, amb subjecció a les condicions dictades per aquest sector.

Pots consultar totes les restriccions actualitzades en aquesta guia.