La màgia del comerç ens desitja Bones Festes

27/11/2019 - 09:18 h

Més activitats i més llums als carrers per celebrar el Nadal i dir: Benvinguda Màgia

Barcelona dona la benvinguda al Nadal en una edició amb un miler d'activitats repartides arreu de la ciutat i amb més carrers il·luminats que mai. L'encanteri arriba també al món del comerç, amb un munt d'esdeveniments organitzats per la Direcció de Comerç. Comença l'emoció nadalenca. Som-hi!

Els dies s’escurcen, arriba el fred i l’acompanyen els comerços guarnits d’avets, boles de colors,  serrellets brillants i llums que ens avisen que el Nadal és a prop. Torna a la ciutat i, com és tradició, el rebem amb un centenar d’activitats repartides arreu dels districtes i amb una il·luminació generosa, que enguany amplia el nombre de carrers i les hores d’encesa.

La màgia com a eix

Ja fa temps que van desaparèixer les estrenes nadalenques, aquells regals que la ciutadania feia a qui repartia les cartes o dirigia el trànsit. Enguany, l’Ajuntament recupera la tradició amb l’aparició d'”estrenes” màgiques, amb oficis que traspuen imaginació. El benvingudador, l’entrenadora de tions o l’embolicador ens desitgen bones festes i ens conviden a reciclar els arbres, a la festa de cap d’any o a estimar el comerç local.

Tots aquests personatges ens acompanyaran, pels carrers i les places, a les més de cent activitats programades per a aquestes dates, organitzades per la Direcció de Comerç, que volen arribar al veïnat dels nostres barris per tal de potenciar el comerç de proximitat. I tot, en aquest ambient engrescador que aporten aquestes festes.

Des del 13 de desembre fins al 4 de gener, els carrers viuran de prop la il·lusió nadalenca amb activitats familiars i interactives, moltes de les quals gaudiran de la participació directa dels i les comerciants, que recorreran els deu districtes. De Trinitat Nova al Poble-sec i de Sarrià al Besòs, la màgia del Nadal vibrarà amb força a través de recorreguts de música, dansa o circ, narracions o teatre. Fins i tot, també hi podreu trobar tallers innovadors com el gran collage del comerç de proximitat, les joguines imaginàries i els tallers tecnològics.

Més llums, més color

La companyia Dagoll Dagom va protagonitzar l’encesa dels llums de Nadal amb un espectacle musical a través del qual el públic va poder viatjar, de la mà de personatges de contes populars, per una narració plena de fantasia i color. De les tristors en farem llum es va representar el dia 28 de novembre a la plaça de Can Fabra amb una gran afluència de públic i la participació de l’alcaldessa, Ada Colau, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni i la regidora de d’Hisenda, Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

Públic, autoritats i personatges van cloure l’espectacle amb una versió de Qualsevol nit pot sortir el sol i a partir d’aquell moment la il·luminació es va estendre arreu de la ciutat. Fins al 6 de gener, en podreu gaudir, a més, en espais que s’hi afegeixen per primera vegada, com són la via Laietana o les places d’Urquinaona i d’Universitat, i carrers inclosos al Pla de Barris. El Palau de la Música s’hi sumarà, seguint el fil de la festa.

La màgia del Nadal s’expressarà en cada llum de color, en cada comerç decorat amb esforç, en cada somriure en veure els Reis Mags. I ho farà fins que els dies comencin a ser més llargs i les nits menys fredes. Fins llavors, deixeu-vos endur per la tradició, pels personatges més màgics i pels valors nadalencs. Barcelona diu: Benvinguda màgia!