No et perdis el I Hackató online per enfortir el comerç de la ciutat!

05/06/2020 - 14:31 h

INNOVACIÓ. La trobada online, organitzada per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb Barcelona Open Data, neix amb l’objectiu d’aportar solucions innovadores al comerç de proximitat després de la covid-19.

Aquest dissabte 20 de juny la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb Iniciativa Barcelona Open Data, organitza la I Hackató online de comerç. La trobada, que es podrà seguir en directe, tindrà lloc durant 8 hores i servirà d’aportar solucions innovadores al comerç de proximitat després de la davallada econòmica arran de la covid-19.

Des de les 9:30 h i fins a les 17:30 h d’aquest dissabte diferents equips de desenvolupadores d’aplicatius informàtics, del sector de l’enginyeria i del disseny gràfic, així com especialistes del món del comerç tindran un repte: dissenyar un aplicatiu, solució web o app mòbil, basat en dades obertes, per enfortir el comerç local de la ciutat. Pots consultar més informació aquí.

El Hackató tindrà dos moments oberts perquè les usuàries interessades puguin seguir les presentacions en directe per videoconferència:

  • De 9.30 h a 9.50 h. Es podrà seguir la benvinguda oficial a càrrec de la Regidora de Comerç, Mercats, Règim intern i Hisenda, Montserrat Ballarín i de la fundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data, Lourdes Muñoz. A continuació l’especialista Karma Peiró explicarà la dinàmica de la jornada, que tindrà lloc a partir d’aquell moment a través de canals privats.
  • De 17 h a 18.15 h. La cita tornarà a retransmetre’s de manera pública perquè tothom pugui seguir les presentacions d’idees de cada equip, l’anunci del projecte guanyador per part del jurat i el comiat a càrrec de Fèlix Ortega, director general de Barcelona Activa.

Com funcionarà el Hackató i què es valorarà?

Al llarg de 8 hores tots els equips inscrits es connectaran a una plataforma online per iniciar la competició i comptaran amb el suport de mentors durant el seu procés d’ideació. Al final de la jornada, un jurat format per experts de referència i amb una trajectòria contrastada anunciarà l’aplicatiu guanyador a partir d’aspectes com el grau de desenvolupament; la promoció del comerç de la ciutat de Barcelona; l’acompliment dels objectius; el nivell de creativitat i d’innovació en la incorporació de dades obertes que ajudin a fomentar el comerç de la ciutat, i l’estil, el disseny i la usabilitat.