S'acosten noves formacions per al teu comerç. No les deixis escapar!

22/08/2019 - 11:21 h

Formació i comerç. La Direcció de Comerç, a través de Barcelona Activa, posa a l’abast dels comerços de la ciutat nombrosos cursos formatius: descobreix-los!

La Direcció de Comerç, a través de Barcelona Activa, posa a l’abast dels comerços de la ciutat nombrosos cursos formatius: formacions sobre digitalització, normativa legal, estratègies de màrqueting o fins i tot cursos per dissenyar logotips. L’estiu és un bon moment per descansar, però també per fer recerca dels cursos que pots fer el curs que s’acosta.

Obert al futur” és un programa de Barcelona Activa sobre formació en gestió empresarial i noves tecnologies adaptada a les necessitats dels professionals dels comerços i serveis de proximitat. Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració dels districtes i les associacions de comerciants, té per objectiu fer avançar el comerç de Barcelona en competitivitat, innovació i sostenibilitat

El programa de Barcelona Activa consta de càpsules i tallers formatius gratuïts de 2, 3 o 6 hores de durada que responen a les necessitats actuals dels comerços. A més, els tallers presencials s’imparteixen en diferents equipaments de la ciutat i estan pensats perquè el personal comercial hi pugui participar fàcilment. És per això que a l’agost s’han aturat…, però tornen amb força aquest nou curs

Triar l’àmbit de la formació

“Obert al futur” ofereix tres eixos temàtics:

  1. Gestió estratègica del comerç. En aquest àmbit, les formacions són presencials i de curta durada, normalment una sola sessió de 2 hores. Reduir la despesa energètica o fer una bona gestió dels residus són algunes de les qüestions que s’aborden. 
  2. Eines de màrqueting digital per al comerç. Aquest àmbit és el que concentra més formacions. Sol ser una sola sessió, de 14 a 17 hores, però es repeteix en diferents llocs i dates per facilitar la participació del màxim nombre d’assistents. Fomentar la professionalització a les xarxes (crear webs per vendre per internet, Google Analytics), dinamitzar canals en línia orientats al comerç (trucs per a Instagram, Twitter o per dominar el logaritme de Facebook) o eines per a la millora professional (logotips o gestió d’imatges) són alguns dels temes que es tracten.
  3. Captació i fidelització de la clientela. En aquesta formació s’aprofundeix en l’estratègia per atraure clients i fidelitzar-los. S’imparteixen, per exemple, cursos sobre aparadors o sobre tendències de comerç.

L’estiu ha estat un bon moment per a descansar, mirar amb distància el curs comercial que s’acosta i organitzar-lo per treure’n el màxim partit. Torna amb força aquests propers mesos aprofitant les formacions que ofereix Barcelona Activa per reimpulsar el teu negoci!