Premiats de la 14a edició
Premi a la millor iniciativa empresarial comercial de l’any
Establiment guanyador: Santa Eulàlia
Amb quasi 170 anys d’antiguitat, i nascuda al bell mig de Ciutat Vella, Santa Eulàlia es va traslladar a mitjans del segle XX al passeig de Gràcia. En els darrers tres anys ha reformat íntegrament el seu establiment, i ho ha fet alhora reinventant-se i recuperant un patrimoni que li és propi: imatge, mobiliari, ambient. La nova concepció dels espais és una bona mostra de reinventar-se: el taller obert sobre la sala de vendes a l’estil dels millors restaurants del món, uns espais per celebració de mostres i actes promocionals efímers, una cafeteria amb una terrassa per fer més agradable l’estada...
El jurat li concedeix el premi: “Perquè la presència renovada de Santa Eulàlia permet mantenir la identitat local a l’eix comercial de Barcelona amb major projecció internacional”
Premi a la millor iniciativa agrupada per a la dinamització comercial de la ciutat
Establiment guanyador: Federació de comerç Cor d’Horta i Mercat
El jurat li concedeix el premi: “Perquè l’entitat ha unit en una única acció dues facetes ben diferents com són la promoció de tot el comerç del barri i la sensibilitat social en vers els més desatesos. L’edició d’un calendari solidari, on diferents comerciants “lleugers de roba”, és a dir mig despullats, promocionen els seus productes i alhora tenia com objecte recaptar diners per al menjador social “El Caliu” que diàriament dona serveis a més de cent persones, en un districte fortament colpit per l’atur.”
Premi a la tasca de contribució i coneixement del comerç de la ciutat
Establiment guanyador: Carles Gaig
El jurat li concedeix el premi: “Perquè des de la fonda – casa de menjars, la casa pairal d’Horta, Carles Gaig va ser un vertader artífex en la recuperació de la cuina tradicional fins a fer-se creditor dels més prestigiosos guardons gastronòmics. Ara feliçment traslladat amb diverses iniciatives al centre de la ciutat és un bon ambaixador de la millor botiga (i hauríem de dir també de la millor cuina) del món: Barcelona.”
Premi a l'establiment comercial
Establiment guanyador: IFIL
El jurat li concedeix el premi: “Perquè el propòsit d’aquesta botiga és fer reviure la pràctica de fer mitja en un mar de sentits i sensacions que reforcin el vincle amb l’objecte final, un jersei, una jaqueta, un mocador, amb l’etiqueta que ho explica ben bé “Fet per mi”. I com que no tothom sap fer mitja, IFIL no prou satisfets amb les classes i tallers que fan al seu establiment del Torrent de l’Olla a Gràcia, han decidit treure les classes al carrer. Un dia a la setmana fan classes de mitja a places i carrers arreu de la ciutat.”
Diploma a Mas Gourmet Xarcuters
El jurat els concedeix la menció especial: “Perquè Mas Gourmet és una empresa familiar ja en la tercera generació. Està present en diversos mercats municipals i amb botigues al carrer amb una característica ben pròpia: la qualitat dels productes. Més enllà d’aquesta, han innovat en el concepte de servei comercial, des de la presentació del producte fins a facilitar-ne la degustació en un temps en què tots vivim apressadament. Cal destacar també l’empenta empresarial que comporta haver exportat el seu model de negoci fins a un mercat municipal de... Madrid”
Diploma a Wit-Lab
El jurat els concedeix la menció especial: “Perquè El seu establiment obert fa un parell d’anys a Balmes –Travessera de Gràcia, posa a l’abast dels particulars la producció d’una família de dissenyadors que fins aquell moment només anava dirigida a professionals de la decoració. Personalitzar tota mena d’objectes jugant amb imatges i conceptes coneguts obre una nova via, amb valor afegit, per a records i regals.”
Premi especial del jurat
Establiment guanyador: Mobile World Congress
El jurat li concedeix el premi: “Per l’aposta clara dels organitzadors per la ciutat de Barcelona, com a mínim fins a l’any 2018, situa a la nostra ciutat en el màxim aparador mundial d’aquesta tecnologia. Barcelona, amb aquest premi vol reconèixer la importància d’acollir anualment a més de 50.000 visitants, que després de la seva feina al congrés, gaudeixen del seu comerç i la seva restauració”.