You are here

Traductor de google :

Explorem la complexa relació entre l’alimentació, el capital i la sostenibilitat, amb la participació de Daniel Fernández Pascual, creador de la plataforma de recerca sobre alimentació i crisi climàtica Climavore i Marc Talavera, biòleg impulsor del Col·lectiu Eixarcolant.

L’aliment, essencial per a la subsistència, s’ha convertit en objecte d’especulació. Quines conseqüències té aquest canvi en els ecosistemes i les cultures? Aquesta sessió abordarà com la transformació dels aliments i la terra en actius financers ha impulsat pràctiques globals que degraden el medi ambient i desplacen les cultures locals. Malgrat que s’addueix l’argument que aquestes pràctiques intensives són necessàries per alimentar el món, la realitat és ben diferent: més d’un terç de la producció d’aliments no es distribueix, i una quantitat similar es perd per malbaratament.

En aquesta conversa, ens plantejarem com es pot sostenir un sistema basat en la pagesia petita i familiar i com transitar cap a un futur on l’alimentació no sigui una font de desigualtat.

Comissariat: LAVIRAL

Modera: Vanesa Freixa

Participants: Marc Talavera, Daniel Fernández Pascual

Horarios

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Espai de Mediació

Dirección:
C Montalegre, 5
Districto:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona