Aprovat el Pla d'Objectius de Contractació Pública Sostenible 2024

Contractació pública. Enguany el Pla d'Objectius de Contractació Pública Sostenible proposa 24 objectius a assolir, amb el suport de les diferents àrees de treball transversals que participen en la seva elaboració i seguiment.

La Comissió de Govern ha acordat l’aprovació i publicació del Pla OCPS 2024, que s’elabora anualment en el marc del Grup de treball tècnic en contractació pública sostenible i la Comissió de Contractació Pública Sostenible,  proposant objectius i fites a assolir al llarg de l’any que aborden l’aplicació de mesures i clàusules socials, ambientals i d’innovació en la contractació pública municipal.

Enguany el Pla proposa 24 objectius que caldrà assolir en l’aplicació de les mesures que s’hi proposen, amb el suport de les diferents àrees transversals que participen en la seva elaboració. Hi destaquen la revisió i actualització del catàleg de clàusules socials i ambientals vigent, el foment de la contractació reservada, l’elaboració d’anàlisis de riscos de vulneració de drets  en la cadena de subministrament de determinats productes, o l’aplicació de la Condició Especial d’Execució de promoció de la diversitat en més del 50% dels contractes de serveis d’atenció a les persones.

El document, com és habitual, incorpora també un seguit d’annexos en els quals es pot consultar tot el ventall de mesures socials, ambientals i d’innovació que es troben en vigor i a disposició de les unitats de contractació per tal que puguin ser incorporades en l’elaboració dels seus expedients, amb indicació en cada cas de  les condicions per a la seva aplicació i els recursos de suport disponibles.

El Pla OCPS 2024, a més, incorpora un annex en el qual es detallen els passos i accions a seguir per a donar curs a l’objectiu nº3, que proposa una revisió i actualització del catàleg de clàusules vigent.