Portes obertes a l’energia sostenible

Sostenibilitat. En el marc de la Setmana Europea de l'Energia sostenible, que se celebra del 26 al 30 de setembre, la ciutat ofereix visites gratuïtes a diferents equipaments i edificis que compten amb criteris d'eficiència energètica i sostenibilitat.

En el marc de la Setmana Europea de l'Energia sostenible, que se celebra del 26 al 30 de setembre, la ciutat ofereix un programa d'activitats divers que inclou la visita a diferents equipaments i edificis que disposen d'instal·lacions eficients i sostenibles.

Una de les visites que es proposen és a l’edifici d’habitatge públic de l’Espai Germanetes, ubicat al carrer del Comte Borrell. Es tracta d’una promoció de l’any 2020 de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona i consta de 35 habitatges públics distribuïts en sis plantes. Totes les llars han obtingut la qualificació energètica A i l’aigua calenta i la calefacció funcionen amb aerotermia, una tecnologia innovadora que proporciona una font d’energia renovable i requereix poc manteniment.

La visita és gratuïta i tindrà lloc el dimecres 5 d’octubre, de 16 a 18 hores. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament a través  del web de l’Institut Català de l’Energia.

A més d’aquest edifici, hi ha moltes altres instal·lacions que es podran visitar durant la Setmana de l’Energia i els primers dies d’octubre, com per exemple els cementiris de Montjuïc o de les Corts, el MNAC, la coberta fotovoltaica del Centre Cívic Convent de Sant Agustí, a Ciutat Vella, o el prototip TO a de Sant Martí. A banda, podràs gaudir de xerrades i fins i tot d’un vermut amb bona energia! Pots consultar tota la programació a través d’aquest enllaç.

Aquesta nova edició de la Setmana de l’Energia pretén conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquests nou model, que es presenta com un model innovador i atractiu i l’única tendència que no hauria de passar mai de moda.