A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Primer prototip de plataforma educativa de codi obert i auditable a la ciutat

Primer prototip de plataforma educativa de codi obert i auditable a la ciutat

Drets digitals. La plataforma DD forma part del Pla de digitalització democràtica per a l’educació que impulsa Xnet.

La plataforma DD ha estat desenvolupada a partir del treball conjunt d’Xnet, el consistori i el Consorci d’Educació de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa pionera amb una usabilitat equivalent a la de les plataformes més utilitzades. La diferència principal rau en el fet que DD, per la seva naturalesa de programari auditable i de codi obert, garanteix la sobirania de les dades dels alumnes i la interoperabilitat.

El pilot inclou guies per ajudar els centres a entendre l’aplicació del marc legal per a la defensa dels seus drets digitals. El projecte no tan sols afavoreix la digitalització dels centres educatius, també garanteix els drets digitals de tots els agents implicats: alumnat, professorat i famílies. A més, pretén ser una alternativa pública als instruments que ofereixen els grans gegants tecnològics.

Suport municipal per ampliar el projecte

Durant el procés de desenvolupament, implementació, capacitació i desplegament, que va començar el febrer del 2021, Xnet ha treballat amb tres centres educatius de la ciutat: l’Escola Montseny, l’Escola Àngel Baixeras i l’Institut Maria Espinalt. En el procés hi han participat també un grup de famílies promotores, l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) i IsardVDI i 3iPunt com a empreses desenvolupadores.

Ara, l’Ajuntament de Barcelona ha ratificat el seu suport perquè el projecte pilot pugui ampliar-se a nous centres i equipaments municipals amb activitats formatives, com és el cas de biblioteques, centres cívics i altres equipaments municipals.

Donar a conèixer la plataforma DD

Del 7 al 12 de febrer, la comunitat educativa pot participar en els tallers oberts i gratuïts que s’estan duent a terme al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona per conèixer la plataforma DD.

En aquest vídeo es mostra com funciona la plataforma DD.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital