Escribà i Serra, Antoni

  • Categoria:
    Medalla d'Or al mèrit cultural
  • Any de concessió:
    2004

Motivació:

Per la seva dedicació de prop de 60 anys a les arts de la confiteria i la pastisseria, les tècniques de les quals ha aprofundit i renovat amb un grau d’excel·lència universalment reconegut i amb un esperit de mestratge que ha contribuït de manera decisiva al prestigi de la cultura gastronòmica de Catalunya, i per la fecunditat imaginativa desbordant de les seves creacions, fortament arrelades, tanmateix, a les tradicions populars i festives de Barcelona.

Biografia:

Antoni Escribà i Serra, fou la tercera generació de la família Escribà, que es va encarregar de la Pastisseria Escribà, situada al carrer Gran Via de Barcelona, a l’Eixample, un local emblemàtic del barri. Considerat amb el sobrenom de "Mozart" o "Mag de la xocolata" per les seves escultures de xocolata, va arribar a guanyar 24 medalles d'or en diferents concursos de pastisseria entre 1956 i 1977.

Data de naixement: 1930

Àmbit d'actuació: Cultura