Restaurant 7 Portes de Barcelona

  • Categoria:
    Medalla d'Or al mèrit cívic
  • Any de concessió:
    2011

Motivació de l’atorgament:

Amb motiu del 175è aniversari de la seva fundació, en reconeixement de la seva popularitat construïda a través d'una trajectòria vinculada a la història de la ciutat, que expressa la creativitat en la transmissió dels valors de progrés, ambició, rigor i esforç que han convertit l'establiment en emblema de Barcelona.

Trajectòria:

El 7 Portes o Set portes és un restaurant barceloní fundat el 1836, especialitzat en plats de peix i arrossos, situat al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, a tocar de la Barceloneta. El seu chef als anys noranta del segle passat va ser el reconegut Josep Lladonosa i Giró, que va combinar la seva tasca de cuiner amb la d'investigador i historiador gastronòmic. Va ser el primer edifici de la ciutat a tenir aigua corrent i el seu edifici va ser l'objecte de la primera foto feta a Espanya. Ha estat el punt de trobada dels màxims exponents de l'art i la literatura durant gairebé dos segles.

Any de fundació: 1836

Àmbit d'actuació: Economia, empresa i comerç

Àmbit territorial: Ciutat