La Cursa de la Dona és una de les curses més importants del calendari anual que, amb el seu caràcter essencialment popular, té com a grans objectius reivindicar la presència, el paper de la dona, en el món de l’esport; ajudar activament a la lluita i la prevenció contra el càncer de mama; combatre la violència de gènere; i fer front a les desigualtats socials i educatives. Una sèrie de propòsits que exigeixen la implicació de tothom.

16/11/2022

La gran importància de la Cursa de la Dona

L’última cursa d’enguany, la que es va celebrar a Barcelona el dia 6 de novembre, va ser una de les més multitudinàries de les diverses que s’han celebrat durant tot l’any en diferents ciutats de l’estat. En el cas de la capital catalana, amb el lema: “Tu dorsal suma”, a la samarreta; més de 32.000 persones es van donar cita per cobrir la distància de 8 quilòmetres més reivindicativa.

 

Per tal d’aconseguir incidir a la ment de la ciutadania i destacar els fets mencionats amb anterioritat, l’organització de la Cursa de les Dones va portar a terme una sèrie d’accions paral·lelament i durant la carrera: la Marea Rosa va desplegar un llaç de 50 metres, el més gran de la història; els dorsals vestien el número de telèfon gratuït d’atenció a les víctimes de violència masclista: el 016; va rendir-se homenatge a la nedadora paralímpica, Sarai Gascón, i a l’atleta de 400 metres llisos, Laura Hernández; i Pulseras Rojas habilità un espai perquè la gent donés cabell com a mecanisme per recaptar fons per a totes aquelles dones en tractament de càncer que no tenen recursos suficients.

 

Per altra banda, va tornar-se a oferir suport econòmic a tres fundacions dedicades a protegir a les dones en diferents àmbits i sectors: Wanawake Mujer, Fundación GEICAM i Clara Campoamor. A més, 8 projectes solidaris locals relacionats amb el circuit rebran un 50% més de la quantitat total recaptada de forma individual a través d’un donatiu de la Z Zurich Foundation.

 

Altrament, l’Institut Barcelona Esports va subvencionar fins a 100 dorsals solidaris a totes les escoles de la ciutat que ho haguessin sol·licitat prèviament.  El propòsit principal va ser fomentar l’activitat física entre les dones de les famílies amb infants en edat escolar i promoure l’hàbit esportiu entre les noies més joves per tal d’evitar l'abandonament de l’esport, un fet comú al final del cicle de primària i durant els primers anys de secundària; al mateix temps que es contribuïa a la lluita contra el càncer. En total van repartir-se 700 dorsals entre les 7 escoles participants.