Es tracta del primer camp de criquet de la ciutat i ha estat una realitat gràcies a la iniciativa de l’equip femení Criquet 11, que formen un grup de noies del Raval, Trinitat Vella, el Poble-sec, Badalona i Santa Coloma.
Aquest esdeveniment marca una fita important per a l'esport a Catalunya, ja que es tracta del primer camp de criquet de la ciutat i de la primera lliga nacional femenina que es disputa a l'Estat espanyol.
La Lliga Nacional Femenina de Criquet tindrà la participació d'equips provinents de tot l'Estat i es disputarà íntegrament al Camp Municipal de Criquet de Montjuïc durant quatre caps de setmana entre els mesos d'abril i novembre:
- Fase I - Dissabte 20 i diumenge 21 d'abril.
- Fase II - Dissabte 1 i diumenge 2 de juny.
- Fase III - Dissabte 19 i diumenge 20 d’octubre.
- Fase IV - Dissabte 16 i diumenge 17 de novembre.
Els equips que participaran en aquesta primera Lliga Nacional Femenina de Criquet són: Barcelona Storm, Múrcia Cobras, València Vipers, Màlaga Fire, Madrid Royals i Sevilla Scorpions.
L’equip Criquet 11 forma part del programa d’esport Criquet Jove BCN, un projecte impulsat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) i la Fundació per a l’esport i l’Educació de Barcelona (FEEB), que des del 2012 forma part del programa Convivim Esportivament, impulsat per l’Institut Barcelona Esports.
Aquest esport representa més que una simple activitat física, ja que s'ha convertit en un espai de cohesió social, participació inclusiva i no discriminació.
Reivindicació amb veu femenina
La promoció del criquet femení ha fet que durant molts anys a Barcelona hi hagi els únics equips femenins de l’estat i que la selecció espanyola estigui gairebé íntegrament formada per noies de Barcelona. I això ha estat gràcies a la voluntat i el compromís d’un grup de noies que han lluitat per poder gaudir d’un dels esports més populars entre les comunitats asiàtiques de la ciutat.
Aquesta reivindicació del criquet femení a la ciutat respon a la necessitat de trobar espais on practicar l'esport en un ambient de confiança, cura i fortalesa, a més de fomentar la cohesió social, la participació i el diàleg intercultural a través de la promoció d’una pràctica esportiva identitària com és aquesta.