La InnoBAdora, comunitat d’incubació per la innovació socioeconòmica i ESS, dona resposta a les necessitats actuals

L’equipament continua donant resposta al Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2021-2023.

..
10/02/2023 - 09:26 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

Posada en marxa a finals del 2018, la InnoBAdora ha acollit 30 iniciatives d’impacte social i vocació transformadora, donant servei a més de 90 persones directament i a la resta de sòcies (treballadores o no treballadores) de cadascuna de les iniciatives incubades. Des de l’inici, el servei d’incubació ha facilitat i promogut la generació de sinergies i la coproducció entre la comunitat, dissenyant i dinamitzant activitats i oferint acompanyament I formació socioempresarial.

Darrerament, donant resposta als canvis en l’ús d’espais de treball i les necessitats socioempresarials de l’àmbit, la InnoBAdora ha incorporat diversos serveis, creant una comunitat més àmplia, oferint a les organitzacions diferents nivells  de pertinença.

Com a nucli principal, la InnoBAdora continua oferint allotjament per empreses i entitats amb voluntat socioempresarial, recentment constituïdes o en procés de desenvolupament, amb necessitat d’un espai físic de treball que inclou també un acompanyant periòdic, l’ús d’espais per reunions i activitats i un paquet d’eines digitals gratuïtes.

Com a novetat crucial està que ara la comunitat va més enllà de l’espai físic, es conforma de diferents nivells de vinculació i pertinença. Així doncs, la componen també organitzacions i persones emprenedores que, sense necessitar un lloc de treball, poden fer ús més puntual dels espais de reunions amb reserva prèvia, rebre acompanyament expert, o participar d’activitats per col·laborar i crear sinergies amb altres entitats de la comunitat i de l’àmbit. Totes elles, però, amb els mateixos objectius de formar part d’aquesta comunitat col·laborativa i de treballar pel seu creixement socioempresarial.

Amb aquesta evolució, l’equipament continua donant resposta al Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2021-2023, concretament al tercer objectiu: Promoure recursos, equipaments i instruments estratègics per l’ESS.