Com pots adequar el teu perfil professional al mercat de treball?

Al llarg de la vida, les persones ens trobem en algunes ocasions davant la necessitat o la voluntat de millorar el nostre perfil professional. Ho fem amb l’objectiu de trobar feina, millorar la feina que tenim o simplement per augmentar els nostres coneixements i capacitats.

A més a més, quan una persona vol entrar al món laboral per primera vegada, perquè està a l’atur o perquè vol canviar de feina, cada vegada es troba amb més dificultats a causa dels desajustaments entre l’oferta i la demanda del mercat laboral. 

Alguns d’aquests desajustaments són:

  • La formació oficial no sempre s’adapta a les demandes del mercat laboral. Per exemple, pots tenir una titulació per la qual el mercat ofereix pocs llocs de treball.
  • Els perfils de les persones a l’atur no són sempre els que requereixen les empreses. Després d’anys treballant en un sector determinat, si en aquest moment no hi ha demanda de personal, és molt difícil reincorporar-se al món laboral.
  • Algunes ofertes laborals comporten baixes remuneracions i/o condicions molt precàries, que la majoria de la població només accepta si no té altra opció.

Davant d’aquestes situacions, cada vegada és més important adequar el nostre perfil professional al mercat laboral. 

Però, com millorar i adequar el nostre perfil professional?

  • És important la formació contínua, transversal i el reciclatge de coneixements i habilitats professionals, per tal de tenir el màxim d’oportunitats.
  • Cal estar atents per conèixer els sectors en els quals s’espera major demanda de personal, per poder formar-s’hi. 
  • És recomanable obtenir formació en noves tecnologies, ofimàtica, xarxes socials, idiomes, etc. Aquests coneixements cada vegada son més demandants en qualsevol sector.

Per ajustar el teu perfil professional al mercat laboral, existeixen els programes a mida de Barcelona Activa. A més, El Club de la Feina, dels serveis infoJOVE, ofereix suport i acompanyament expert per orientar als i les joves en la seva recerca de feina i ocupabilitat. 

Scroll to Top