La Targeta Cuidadora i l’economia de les cures

L’economia de les cures és el  conjunt d’activitats que es desenvolupen quotidianament per sostenir i reproduir la vida i que permeten fer front a les necessitats que tenim al llarg del cicle vital. 

Tot i que en la majoria dels casos l’economia de les cures està poc reconeguda i no està remunerada econòmicament, té molta importància social, així com un gran impacte en el món laboral i en les finances personals i familiars. És així perquè es tracta d’activitats que estan a la base del sistema social i econòmic i que afecten al benestar de les persones cuidades i cuidadores.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit emprendre una organització més justa i sostenible de la cura a la ciutat, per donar visibilitat i valor a totes aquestes activitats, per combatre així les desigualtats socials i fer de Barcelona una Ciutat Cuidadora.

En aquest context arriba La Targeta Cuidadora, que és una iniciativa pionera a la ciutat, dissenyada i pensada per acompanyar a les persones cuidadores de Barcelona, a través de recursos i serveis per facilitar i reconèixer la seva tasca.

La targeta serà gratuïta i es podrà sol·licitar a partir del 29 de setembre al web Ciutat Cuidadora, presencialment a l’Espai Barcelona Cuida (Viladomat, 127) i a qualsevol de les oficines de Vila Veïna. També s’ha habilitat el telèfon 934 132 121 per resoldre dubtes sobre la sol·licitud i l’obtenció de la targeta.

La Targeta Cuidadora inclourà les següents mesures i serveis gratuïts

  • Un canal d’informació.
  • Assessorament especial per a persones cuidadores.
  • La xarxa BCN de punts de trobada i suport.
  • Suport emocional telefònic durant les 24 hores del dia (936 420 124).
  • Suport psicològic telefònic per a treballadores de la llar i de les cures (900 505 805).
  • Acompanyament jurídic per a la contractació de persones cuidadores.
  • Un programa específic d’orientació, suport i escolta a la persona cuidadora.
  • Serveis d’entitats especialitzades, i altre serveis en els àmbits sanitari, a les farmàcies, a les biblioteques, als mercats, en l’àmbit esportiu i en la mobilitat.
Scroll to Top