L'Altell dels Llibres

L'Altell dels Llibres és una proposta adreçada als infants i les famílies de l'Escola Bressol i l'Espai Familiar. Es tracta d'un espai agradable i bonic -situat en un petit altell, d'aquí el nom amb que l'hem anomenat-, on plegats, mares, pares i avis poden passar estones tranquil·les amb els seus fills i filles, envoltats de llibres, tocant, mirant i explicant contes.

L'Altell dels Llibres dóna resposta a una demanda d'un grup de famílies que volien alguna proposta per fer amb els seus fills i filles tenint els llibres com a fil conductor.

L'espai està ambientat amb catifes, coixins i algun petit amagatall on poder gaudir de llibres atractius i adequats als infants, tant pel contingut com per la qualitat de les il·lustracions.

És un espai organitzat i dinamitzat per una comissió de mares i educadores que s'encarrega de la tria dels llibres que posem a l'abast dels infants, així com de l'ús i el manteniment continuat d'aquest espai.

La comissió de mares i educadores varen elaborar unes normes d'ús senzilles i molt clares. Hi ha una "farmaciola dels llibres", per si en un moment determinat se n'estripa algun, de manera que les famílies el poden arranjar juntament amb el seu fill o filla.

Hi ha exposats un nombre no gaire elevat de llibres, amb la finalitat que els infants puguin accedir visualment de manera fàcil als mateixos. Regularment, es van canviant, introduint-ne de nous. N'hi ha d'especials que es presenten en un faristol per remarcar-los, i d'altres que cal mirar amb molta cura perquè són molt delicats, tan delicats que els mirem amb guants!

Amb el temps ens hem adonat que a més dels llibres, també és interessant oferir altres objectes, com animals de peluix o titelles, objectes també atractius, sobretot per als més petits, així com dossiers amb jocs de dits i de falda, amb Cds amb les cançons enregistrades per tal que les famílies s'els puguin emportar a casa i escoltar-los amb tranquil·litat.

Les famílies de l'escola quan més hi van és a la tarda, quan venen a buscar els seus fills i filles; hi ha famílies de l'espai familiar que venen alguns dies al matí. I també els infants dels diferents grups de l'escola hi van amb les seves educadores.