El nostre projecte educatiu

L'escola bressol Can Bacardí està situada a l'illa d'habitatges i equipaments municipals anomenada Can Bacardí.

L'edifici té cinc aules ben assolellades amb sortida directa al pati exterior i una sala gran que ocupa l'espai central de l'escola. Cada classe compta amb una tutora i una educadora que fa de suport durant l'estona del migdia. L'escola disposa també d'una educadora complementària  que fa de suport a tots els grups i a la direcció.

L'escola té una intencionalitat plenament educativa, per la qual cosa, alhora que proposem als infants activitats que promoguin el seu desenvolupament, apreciem com a situació educativa totes aquelles tasques que tenen a veure amb les necessitats dels infants pel que fa a l'alimentació, higiene, salut, comunicació, descoberta, joc i afecte.

En aquest sentit, quan els infants ja estan adaptats  a l'escola,  la tutora de cada classe fa una proposta educativa diferent i són els infants els qui escullen, segons els seus interessos i necessitats, quina activitat volen fer.

A  aquesta organització l'anomenem Espais d'Aprenentatge Així comptem amb  l'espai d'Expressió plàstica, el de Joc simbòlic, el de Música i Llenguatge, el de  Joc amb llum i l'Espai de Motricitat.

Es volen remarcar com a trets d'identitat de l'escola: l'acolliment de tots els infants sigui quin sigui el seu origen i punt de partida; la col·laboració estreta amb les famílies; el compromís amb la sostenibilitat; la transmissió de valors com el respecte, la igualtat i la cooperació, i el treball conjunt amb les entitats i associacions del barri.