El nostre projecte educatiu

El Cargol es troba al barri de Font d'en Fargues, al districte d'Horta-Guinardó. És una torre antiga i acollidora, envoltada de jardí i amb dues terrasses a la planta superior. Som una escola petita, de 5 aules, amb capacitat per acollir 59 famílies. Cada grup gaudeix del seu espai exterior, diàriament les nenes i els nens juguen a l’aire lliure i comparteixen aquest espai amb els companys. El jardí és un entorn enriquidor on els infants construeixen, imaginen, manipulen la sorra i tenen cura de l’hort i de les plantes.

Som un equip de professionals que vetllem pels processos dels infants, que confiem en les seves competències, desitjos i capacitats d’aprendre. L’infant és actiu, capaç, protagonista, viu en relació amb els altres, amb l’entorn i amb els materials. Nosaltres l’acompanyem en el seu desenvolupament de forma individual, en el dia a dia, donant-li temps per experimentar, explorar i comunicar-se.  

Les nenes i els nens aprenen jugant i experimentant. Donem importància a les rutines diàries i a l’organització dels espais i materials, procurem que aquests siguin naturals i que incitin les seves ganes d’investigar, de descobrir i de provar. Creem espais segurs i acollidors, que puguin generar aprenentatge. 

Totes les famílies sou una part integrant de l’escola. Compartim el procés educatiu dels vostres fills i filles des del respecte, la diversitat, l’acceptació de cada identitat i criança. També participeu en  l’organització de festes, tallers de decoració, concerts, contes, xerrades... Esteu representades a través de l’AMPA i del Consell Escolar.

“L’Educació Física amb infants de 2-3 anys” és un projecte educatiu de l’escola. Cada setmana anem al poliesportiu, on els infants van descobrint les seves possibilitats i els seus límits i nosaltres els acompanyem en tot aquest procés. 

Amb l’Escola d’Infantil i Primària Àngels Garriga formem part del projecte de “Modelatge 0-6”, iniciat el curs 2018-2019, que tracta la continuïtat i coherència en l’escolarització d’infants de 0-6 anys. 

Per aconseguir una millora educativa i una formació continuada treballem  en xarxa, 0-6 i 0-18,  amb les escoles públiques i serveis educatius del districte d'Horta-Guinardó. 
 

Més informació

Coneix com treballem a l'EBM Cargol