El joc

El joc constant és natural en totes les edats. Tant el moviment com el joc són innats i universals. Tots els nens i nenes del món juguen i es mouen. És l'activitat de tot nen i nena. El que ocupa la major part del temps i del dia a dia. Ja els nadons volen descobrir l'entorn amb un desig insaciable. Coneixen el món i a ells mateixos a través del joc i el moviment.

Per nosaltres, el joc sempre ha de ser lliure i sempre ha d'estar vinculat als moments de cura personal ( canvis de bolquers, alimentació...). Ja que només un ​infant ben atès a les seves cures, podrà jugar bé per què es sent bé a l'activitat autònoma.

A través de l'observació ens apropem i coneixem a les criatures. D'acord amb les observacions sabrem en quin moment evolutiu es troben i aquest coneixement ens permetrà adequar l'entorn.

Els espais de l'escola estan pensats per àrees de joc. No fem espais oberts ni tampoc activitats dirigides. Els mateixos espais estan pensants en equip per poder donar resposta als interessos, necessitats, capacitats i emocions de les nenes i els nens del grup.

 

 

Compartiu aquest contingut