PROJECTE D’ESCOLA MÉS SOSTENIBLE I EDUCACIÓ AMBIENTAL

L’Escola Bressol l’Harmonia participa en el projecte d“Escoles + sostenibles” de l’ajuntament de Barcelona que va néixer l’any  2001 en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat.
Des de l’escola duem a terme el projecte amb la intenció de promoure valors i actituds de respecte envers el medi en els infants. Aquesta responsabilitat la compartim amb les famílies que conjuntament esdevenim models de comportament pels més petits.

La implementació d’aquests objectius es pot observar en el dia a dia en la manera com ens  relacionem amb l’entorn més immediat. Reutilitzem elements de rebuig com tubs i caixes, paper triturat, de cartró, taps de suro, de plàstic, entre d’altres, per elaborar materials de joc o elements quotidians a les estances, que signifiquen el valor de la sostenibilitat, quelcom que forma part del tarannà de l’escola.

La gestió de l’aigua com a recurs per al manteniment de la biodiversitat de l’escola i el seu entorn és també molt present a les propostes diàries que fem als infants als espais exteriors on tenim l’hort amb herbes aromàtiques, amb el que experimentem les olors i el tacte. Les parets amb plantes trepadores, les jardineres amb plantes, arbustos i arbres fruiters els ofereixen l’oportunitat de d’aprendre a regar amb les regadores.

Un altre aspecte clau a l’escola és el respecte cap als animals que ens trobem a patis i jardins. Els infants viuen amb entusiasme el reconeixement de les diferents espècies que podem observar segons l’època de l’any com els cargols, les formigues, les papallones, els ocells i els esquirols, tot aprofundint en com viuen aquests animals, quines són les seves característiques i hàbits.  

A l’escola fem una feina de reciclatge de residus i deixalles des de fa molts anys, i en el marc del projecte que us expliquem també tenim un dipòsit de piles gastades on tant famílies com escola hi posem totes aquelles piles i bateries que ja no funcionen per tal que es processin adequadament i així generar menys impacte en el medi.
 

Compartiu aquest contingut