Portes Obertes

Benvingudes i benvinguts,

Aquí trobareu  tota aquella informació que transmetem a les famílies que ens volen conèixer  durant aquestes jornades.

Primer teniu el vídeo que hem elaborat per a que coneixeu l'escola: veure vídeo de Portes Obertes 

El segon vídeo és un recorregut  pels diferents espais de l'escola.

En el  tercer vídeo podreu conèixer els  projectes   del centre.

Ara podeu accedir a tres vídeos de famílies de l'escola parlant de la seva experiència.
El primer és d'una mare del grup de lactants (0 - 1 any)
El segon es tracta de dues famílies  de dos grups diferents de caminants (1 - 2 anys)
I per últim una mare del  grup de grans (2 - 3 anys)

Si teniu interès en conèixer el nostre blog. També tenim instagram @ebmlestacio

A continuació trobareu informació general sobre el nostre centre. 

L’Escola Bressol  L’Estació està situada al barri de Sant Martí de Provençals, al districte de Sant Martí, i  forma part de la Xarxa d’Escoles Bressols Municipals de l’Ajuntament de Barcelona. 

L’escola va ser inaugurada  al setembre del 2011. El centre  consta de sis aules: una pel grup de lactants (infants des de 4 mesos fins l’any), dos pels grups de caminants (infants d’1 a 2 anys) i tres pels grups de grans (infants de 2  a 3 anys). A més a més,  l’escola disposa de cuina pròpia, un espai per usos múltiples i la zona del jardí amb espai natural, hort i sorral.

Com escola el nostre objectiu principal és garantir el benestar dels infants i de les seves  famílies. A partir  d’aquest  objectiu és fonamental que establim un vincle amb les criatures, basat en el respecte,  que s’inicia des del període d’adaptació.  A la vegada acompanyem  a les famílies des de l’escolta i el respecte.

Així mateix les nenes i nens són els protagonistes dels seus processos d’aprenentatge, s’afavoreix així la seva autonomia i el seu desenvolupament harmònic. Per aquest motiu els oferim un gran ventall d’experiències que els permetin formar les bases per l’adquisició de futurs aprenentatges. És per això que posem al seu abast material molt divers (natural, noble i inespecífic) i els hi fem propostes diàries per afavorir  la  seva curiositat i    creativitat.

Com escola tenim uns valors que defineixen els nostres trets de conducta  professional que alhora transmetem als infants i a les seves famílies, com serien  el respecte, l’escolta activa o la sostenibilitat.

I tot això gràcies a un equip de professionals que treballem en la millora constant de la nostra feina.

Els nostres projectes a l’actualitat  són: la coeducació, la sostenibilitat, el projecte intergeneracional,  les ciències, l’atelier, la música i les emocions. 
 
Calendari
L’escola està oberta des de mitjans del mes de setembre fins al 15 de juliol. 
Horari
El nostre  horari és de 8 a 17h d’octubre a juny. Durant els mesos de setembre i juliol l’horari és de 8 a 15h. L’horari d’acollida és de 8 a 9h, durant aquesta franja horària és el personal de suport i la complementària les que atenen a les criatures.
Comunicació
Durant tot el curs mantenim un contacte directe i diari amb les famílies tant durant l’acollida i com en el  comiat. Són en aquests moments  quan podem compartir com ha estat l’infant tant a casa, com a l’escola. 
Adaptació
L’horari de l’adaptació es concretarà a l'entrevista inicial amb l’educadora de referència. En qualsevol cas l’adaptació dels infants es fa segons l’horari acordat per l’escola i les famílies, sempre tenint en compte les necessitats de les criatures.
Acollida i comiat
Som una escola oberta i flexible, això significa que podeu acompanyar les vostres filles i fills a l’aula i compartir amb ells una estona ja sigui a l’entrada o  a la sortida de l’escola i també us podeu quedar a passar la jornada amb nosaltres. 
Personal de l’escola
El personal  de l’escola el formen 1 directora, 7 educadores (una educadora per grup i  l’educadora complementària que ajuda als grups en moments diferents del dia), 6 educadores de suport  (de 11.30 a 15.00 h), 2 cuineres i 2 persones de neteja.
Àpats
Disposem de cuina pròpia on s’elaboren els menús diàriament  amb aliments majoritàriament ecològics. Dinem de 12 a 13h i berenem de 15.30 a 16 h
Dormir i menjar
Els infants mengen i dormen a la seva aula. Com podeu veure al vídeo disposem de taules abatibles i matalassos. 
Excursions
 Només fan excursions els grups de grans. Aquestes excursions  són consensuades per tot l’equip i aprovades pel Consell Escolar  i durant la reunió pedagògica (a inicis de novembre) us fem el traspàs. 
 
 
 

Compartiu aquest contingut