A la Llar les famílies són un dels grans pilars del nostre projecte educatiu: en una edat tan primerenca, no es pot conèixer ni comprendre l’infant si no es coneix i es comprèn la seva família.Tenim present en tot moment que cada família té una realitat concreta; poden provenir de diferents cultures, així com haver-hi diferents tipus de criança, de pensar i d’entendre l’educació. És per això, que totes són acollides amb amor i el màxim respecte amb les seves singularitats i característiques que les fa úniques; considerem que és un aspecte enriquidor per a l’escola on tota la comunitat educativa pot aprendre i créixer.
Ens considerem una escola oberta, flexible i transparent. Les famílies al llarg de tot el dia poden quedar-se a l’escola, no limitem els espais ni els horaris ja que és un privilegi per l’equip i pels infants poder comptar amb la participació de les famílies en el dia a dia. Aquestes hi són per a poder veure en primera persona què es cou a l’escola, què fan els seus fill/es, com es senten, quines relacions s’estableixen i per compartir i intercanviar vivències junts. D’aquesta manera, potenciem la relació entre família i escola i podem establir vincles estrets, basats en la seguretat i la confiança.
Creiem que les famílies són els principals educadors, per això vetllem per transmetre’ls que donem valor a la seva tasca com a pares i mares. El nostre objectiu doncs serà acompanyar a les famílies, fer-los saber que són competents en l’educació dels seus fills/es i que estem disponibles per a elles. La comunicació basada en la confiança ens permet conèixer les expectatives dels pares respecte el seu infant i a la vegada ens aporta informació sobre aquest i les seves necessitats.
Per traçar ponts de diàleg fem ús de molts canals de comunicació, alguns més formals (entrevistes, reunions, correus) i altres més informals (a través de la cartellera de l’estança, converses a les entrades i sortides del centre, xerrades, l’AFA, etc.). El més important per nosaltres doncs és el benestar dels infants i les famílies a la Llar i establir una bona comunicació i per conèixer-nos mútuament.Com ho fem? Donant temps, tenint una mirada oberta, capacitat d’escolta, empatia, procurant connectar amb les necessitats de les famílies i donant respostes, formulant-nos moltes preguntes, reflexionant..., és a dir, assumint el lloc que ens correspon i tenir cura de quina és la nostra funció i els nostres límits però sobretot, aprenent de totes i cada una de les famílies que formen part de la Llar.