Treballant en xarxa

Aquest curs a l'Oreneta, hem iniciat un projecte de col·laboració amb la Fundació Assís. Aquesta organització, que està ubicada al costat de l'escola, és un centre d'acollida de persones sense llar, que té com objectiu millorar la qualitat de vida de les persones que no tenen sostre i formar-les,  per facilitar la seva inserció social i laboral.
L'escola , amb la voluntad d'establir vincles amb diferents institucions del barri , i també perquè som una escola amb vocació formadora, ens vàrem posar en contacte amb la Fundació per poder acollir usuaris o usuàries  en pràctiques.
Aprofitant el nostre entorn, des del centre se'ns va proposar que les persones que acolliríem s'encarreguessin  del manteniment del jardí i de l'hort.
Els dos centres creiem que l'agricultura urbana i la jardineria constituieixen un àmbit amb grans potencialitats per l'educació, la integració i el treball en comú.
A l'escola, ens organitzem en petits grups per tal que tots els infants  puguin realitzar, conjuntament amb les persones de pràctiques, diferents activitats com regar, recollir fruits i/o verdures de l'hort, netejar el jardi de fulles... etc
Ja estem a les acaballes de curs, creiem que aquesta ha estat una experiència molt enriquidora per les dues parts, i mantenim el desig de poder repetir-la els propers cursos.